Corlăţean: Cererea PDL de suspendare a lui Geoană e ridicolă, nedemocratică, plenul o va respinge

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că solicitarea PDL de declanşare a procedurilor de suspendare a lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului este una nedemocratică şi va fi respinsă la votul din plen.

23 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Cererea PDL de suspendare a lui Geoană e ridicolă, nedemocratică, plenul o va respinge

Corlăţean: Cererea PDL de suspendare a lui Geoană e ridicolă, nedemocratică, plenul o va respinge (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Corlăţean a afirmat că atitudinea PDL, de miercuri, din Senat, când a solicitat menţinerea în comisii a senatorilor independenţi a fost una nedemocratică.

"Este o atitudine care merge după chipul şi asemănarea liderului din deal, pe impunerea cu forţa şi cu încălcarea oricărei norme, a Regulamentului, a oricărui articol constituţional, a dorinţelor proprii", a adăugat el.

Vicepreşedintele PSD a spus că solicitarea PDL legată de grupul independenţilor şi de declanşare a procedurilor de suspendare a lui Mircea Geoană a fost "în mod evident" o încălcare flagrantă atât a Regulamentului Senatului, a deciziei Curţii Constituţionale, dar şi a unei practici de 20 de ani a Parlamentului.

"Senatul trebuia doar să ia act de schimbările pe care grupurile parlamentare care au pierdut locuri în comisii prin migraţia politică le-au propus. Aşa s-a întâmplat de fiecare dată, aşa au făcut şi cei de la PDL când s-au aflat într-o astfel de situaţie", a afirmat Corlăţean.

Vicepreşedintele PSD a precizat că grupul senatorial PSD-PC se va opune suspendării lui Geoană.

"Aceste ameninţări la adresa preşedintelui Senatului sunt ridicole, lipsite de fundament şi vor fi respinse de Senat. Poziţia grupului PSD-PC este de respectare a instituţiei preşedintelui Senatului şi a Regulamentului", a mai spus Corlăţean.

Liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igaş, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că în urma refuzului de a supune la vot cererea independenţilor privind locurile în comisii, PDL va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici