Corlăţean: Cine propune Congres extraordinar diminuează capacitatea de negociere a PSD

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că un Congres extraordinar în perioada următoare nu se impune nici statutar, nici politic, el apreciind că printr-o astfel de propunere, în pline negocieri de intrare la guvernare, se diminuează capacitatea de negociere a PSD.

9 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Cine propune Congres extraordinar diminuează capacitatea de negociere a PSD

Corlăţean: Cine propune Congres extraordinar diminuează capacitatea de negociere a PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem în pline negocieri pentru intrarea la guvernare, în baza rezultatelor foarte bune obţinute la alegeri. Politic, nu e necesară convocarea unui congres extraordinar, este total inoportun să agiţi această idee şi să pui sub semnul întrebării capacitatea de negociere a PSD. Dacă cineva propune un Congres extraordinar riscă să diminueaze din capacitatea de negociere a PSD", a precizat Corlăţean.

El a arătat că, din punct de vedere statutar, mandatul conducerii PSD este de patru ani, el fiind stabilit la Congresul de acum doi ani.

Corlăţean a arătat, pe de altă parte, că există o înţelegere în partid, potrivit căreia dacă actuala conducere nu duce PSD la guvernare, în mod firesc îşi depune mandatul. "Politic, în situaţia în care PSD nu ajunge la guvernare, este o responsabilitate a conducerii PSD, inclusiv a mea", a precizat Corlăţean.

El a mai spus că, potrivit Statutului, Comitetul Executiv (CExN) este cel abilitat să hotărască asupra programului de guvernare şi asupra componeneţei Executivului, din punctul de vedere al PSD, iar Consiliul Naţional (CN) validează progranul de guvernare şi aprobă componenţa nominală a membrilor guvernului.

Citeşte şi:

Mitrea: Potrivit statutului, după alegeri se convoacă Congres şi se alege o altă conducere

Geoană şi Mitrea au opinii diferite în privinţa convocării unui congres al PSD

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici