Corlăţean: Pentru că avem un parteneriat "foarte robust" cu SUA, putem discuta direct probleme sensibile

România şi SUA au un parteneriat strategic '"robust" şi în virtutea acestui fapt pot discuta "direct chiar şi subiecte foarte sensibile, atunci când acestea apar", a declarat, sâmbătă, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, după întâlnirea cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA.

251 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Pentru că avem un parteneriat "foarte robust" cu SUA, putem discuta direct probleme sensibile

Titus Corlăţean (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Deoarece vorbim despre un parteneriatul strategic foarte robust dintre România şi SUA, în cadrul acestui parteneriat putem şi trebuie
să discutăm direct chiar şi subiecte sensibile, atunci când acestea apar. Ne-am ascultat poziţiile reciproce şi am vorbit despre întărirea statului de drept şi a democraţiei în România. Este, în primul rând, în interesul nostru, al României.În acest sens angajamentul ferm al guvernului României este foarte clar.
Cred în această discuţie şi apreciez încă o dată faptul că Victoria Nuland şi-a făcut timp în agenda sa înternaţională şi europeană foarte complexă pentru a veni la Bucureşti, pentru a discuta direct aceste chestiuni…Putem lucra împreună pentru a găsi şi o soluţie când aceste chestiuni apar, pentru a clarifica anumite aspecte", a declarat ministrul român de Externe.

Corlăţean a apreciat "în mod deosebit" vizita lui Nuland, considerând-o "un semn de interes din partea celui mai important aliat strategic pe care îl are România, SUA".

"Bineînţeles, am avut o oportunitate importantă pentru a discuta, în primul rând esenţa Parteneriatului nostru strategic. Este un Parteneriat stragic foarte solid, robust, este fundamentul identităţii noastre europene şi euroatlantice", a remarcat ministrul de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici