Corlăţean: România contează pe sprijinul Italiei în vederea aderării la Schengen

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, i-a transmis omologului italian, Federica Mogherini, că România contează pe mai departe pe sprijinul Italiei în vederea aderării la Schengen, inclusiv în contextul viitoarei Preşedinţii italiene a Consiliului UE, în a doua jumătate a anului 2014.

94 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: România contează pe sprijinul Italiei în vederea aderării la Schengen

Titus Corlăţean (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

Întrevederea dintre cei doi miniştri de externe a avut loc, vineri, la Roma, în contextul participării lui Titus Corlăţean, la vizita pe care premierul Victor Ponta a efectuat-o în Italia şi la Sfântul Scaun, informează MAE.

Cu acest prilej, Corlăţean şi Mogherini au abordat teme de interes comun din perspectiva Parteneriatului Strategic Consolidat între România şi Italia, cu accent pe cooperarea politică şi în domeniul economic. În acest context, a fost subliniată contribuţia semnificativă pe care comunitatea românească o aduce la dezvoltarea economică a Italiei.

Potrivit MAE, cei doi au discutat priorităţile pentru perioada Preşedinţiei Consiliului UE pe care Italia o va exercita începând cu 1 iulie 2014. Din această perspectivă, a fost reconfirmat sprijinul Italiei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, ministrul Titus Corlăţean arătând că România contează pe mai departe pe acest sprijin, inclusiv în contextul viitoarei Preşedinţii italiene a Consiliului UE.

De asemenea, Titus Corlăţean şi Federica Mogherini au abordat evoluţiile din Vecinătatea Sudică şi Estică a Uniunii Europene, cu accent pe situaţia actuală din Ucraina.

În dialogul cu ministrul Mogherini, ministrul român de Externe a evidenţiat progresele înregistrate de Republica Moldova în parcursul său european, confirmate la Summitul de la Vilnius prin parafarea Acordului de Asociere la UE şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, se mai arată în comunicat MAE.

Totodată, Corlăţean a subliniat "mesajul puternic" transmis cetăţenilor Republicii Moldova prin votul favorabil de joi din Parlamentul European referitor la liberalizarea vizelor pentru aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici