Cornel Feruţă, director general pentru afaceri politice în MAE, a fost desemnat coordonator-şef AIEA

Cornel Feruţă, director general pentru afaceri politice în MAE, a fost numit în funcţia de coordonator-şef în cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), poziţie pe care o va prelua începând din septembrie, el urmând să asigure coordonarea activităţilor interne şi externe ale AIEA.

401 afișări
Imaginea articolului Cornel Feruţă, director general pentru afaceri politice în MAE, a fost desemnat coordonator-şef AIEA

Cornel Feruţă, director general pentru afaceri politice în MAE (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, salută, într-un comunicat transmis de MAE, numirea directorului general pentru afaceri politice din cadrul MAE, Cornel Feruţă, în această funcţie.

"Această nouă reuşită a unui diplomat român de a ocupa o poziţie importantă în cadrul AIEA, dincolo de confirmarea competenţelor profesionale ale acestuia, reprezintă şi o recunoaştere a rolului şi contribuţiei României la activităţile Agenţiei în consolidarea securităţii internaţionale. Îmi exprim satisfacţia pentru această evoluţie care are loc în contextul în care Ministerul Afacerilor Externe promovează activ diplomaţi români în poziţii de înaltă responsabilitate în cadrul organizaţiilor internaţionale", a declarat ministrul Titus Corlăţean.

Decizia directorului general AIEA, Yukyia Amano, de a-l numi pe diplomatul român pentru ocuparea acestei importante funcţii de conducere în cadrul Agenţiei" a fost primită cu deosebită apreciere de către Ministerul român al Afacerilor Externe", se mai arată în comunicatul MAE.

Cornel Feruţă este diplomat de carieră cu o activitate de peste 15 de ani în cadrul MAE. Experienţa sa în cadrul serviciului diplomatic naţional include funcţii de execuţie şi conducere în cadrul direcţiilor OSCE, Balcanii de Vest, exercitarea funcţiilor de director de Cabinet al ministrului afacerilor externe, director general pentru afaceri politice. A deţinut funcţia de Reprezentant Permanent al României la Organizaţiile Internaţionale de la Viena în perioada 2007-2012. De asemenea, experienţa internaţională a diplomatului român include funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Guvernatorilor AIEA (2008-2010), preşedinte al celei de-a 55-a Conferinţe Generale a AIEA (2011) şi preşedinte al celui de-al doilea Comitet Pregătitor al Conferinţei de Revizuire a Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (2013).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici