Coroană de flori, depusă de Klaus Iohannis în memoria victimelor de la „Colectiv”/ Mesajul lui Dăncilă: Tragedia Colectiv, simbolul unei profunde dureri naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a depus miercuri dimineaţă o coroană de flori în memoria victimelor de la „Colectiv”. Se împlinesc patru ani de la tragedia din Colectiv, în urma căreia au murit 65 de oameni.

615 afișări
Imaginea articolului Coroană de flori, depusă de Klaus Iohannis în memoria victimelor de la „Colectiv”/ Mesajul lui Dăncilă: Tragedia Colectiv, simbolul unei profunde dureri naţionale

Klaus Iohannis depune, miercuri, o coroană de flori în memoria victimelor de la „Colectiv”

Şeful statului a petrecut câteva minute în faţa fostului club Colectiv, unde oamenii au lăsat flori, lumânări şi poze cu tinerii care au murit în incendiul din 30 octombrie 2015.

Înaintea lui Klaus Iohannis şi ambasadorul Israelului în România, David Saranga a aprins o candelă în faţa fostului club Colectiv.

În urma incendiului de la Clubul Colectiv, din 30 noiembrie 2015, 64 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 146 au fost răniţi.

Supravieţuitorii şi familiile tinerilor morţi în incendiu încă sunt revoltaţi deoarece nici după 4 ani de la tragedie judecătorii nu au stabilit un vinovat. În prezent, magistraţii încă audiază martori.

 

Viorica Dăncilă: Tragedia Colectiv, simbolul unei profunde dureri naţionale, rămâne o lecţie grea

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, la patru ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv, un mesaj, precizând că este nevoie de continuarea investiţiilor în sănătate, în mijloace de salvare, în pregătirea personalului, precum şi în tot ce presupune salvarea de vieţi omeneşti.

"30 octombrie 2015 rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destinele a zeci de tineri. Această cumplită tragedie trebuie să păstreze vie conştiinţa societăţii şi să redeştepte cele mai profunde sentimente: iubirea faţă de semeni, compasiunea, solidaritatea, dar şi respectul pentru viaţa şi siguranţa cetăţeanului. Tragedia Colectiv, simbolul unei profunde dureri naţionale, rămâne o lecţie grea, o rană adâncă în memoria românilor şi care cere implicit un simţ de răspundere şi vigilenţă ridicat din partea tuturor", a transmis premierul demis.

Viorica Dăncilă a precizat că "este nevoie să deschidem ochii şi să recunoaştem când lucrurile nu funcţionează, să le îndreptăm împreună, instituţii şi autorităţi ale statului, forţe politice şi societate civilă, să intervenim cât mai rapid împotriva actelor care pun în pericol siguranţa cetăţeanului".

"Măsurile de intervenţie rapidă, de îmbunătăţire a legislaţiei şi serviciilor medicale trebuie dezvoltate şi permanent adaptate realităţii. Este nevoie de continuarea investiţiilor în sănătate, în mijloace de salvare, în pregătirea personalului, precum şi în tot ce presupune salvarea de vieţi omeneşti. Rămâne un drum greu, care trebuie însă parcurs cu asumare şi fără accente politice. În ceea ce mă priveşte, indiferent de calitatea politică, voi susţine cu fermitate orice proiect menit să contribuie la creşterea siguranţei cetăţeanului, îmbunătăţirea serviciilor medicale şi celor de intervenţie rapidă. Voi fi în continuare alături de familiile îndurerate, care au pierdut oameni dragi. Totodată, doresc multă sănătate celor răniţi în cumplitul incendiu şi puterea de a-şi vindeca rănile trupului şi ale sufletului!”, a conchis liderul Executivului.

Miercuri, 30 octombrie 2019, se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. 27 de tineri au murit atunci în incendiu, iar alţi 146 au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Capitală. Apoi, în săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în unităţile spitaliceşti, iar în iulie 2017, un alt rănit din Colectiv a murit. În total, 65 de morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici