Coronavirus: În plină campanie, PSD a depus un proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primescă un stimulent de risc de 2000 de lei lunar

Social-democraţii au depus în Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învăţământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă şi urgenţă, respectiv 2000 de lei lunar pentru cadrele didactice şi 1500 de lei pentru personalul auxiliar.

5990 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: În plină campanie, PSD a depus un proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primescă un stimulent de risc de 2000 de lei lunar

Coronavirus: În plină campanie, PSD a depus un proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primescă un stimulent de risc de 2000 de lei lunar

„Azi (miercuri - n.r.) am depus proiectul de lege, acea propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învăţământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului räspândirii coronavirusului”, anunţă liderul deputaţilor PSD, Afred Simonis.

Cadrele didactice ar urma să primească 2.000 de lei lunar, iar personalul auxiliar şi cel nedidactic câte 1.500 de lei/lună.

Simonis mai spune că impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la guvern”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerur parlamentarilor responsabilitate şi spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici