Cosmin Coman va fi secretar de stat la Finanţe - surse PSD

Directorul de strategii din cadrul primăriei Iaşiului, Cosmin Coman, va ocupa funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Finanţe, unde se va ocupa de relaţia cu instituţiile financiare internaţionale, au declarat miercuri pentru MEDIAFAX surse din cadrul PSD Iaşi.

146 afișări

Potrivit aceloraşi surse, anunţul oficial se va face peste câteva zile, când preşedintele PSD Mircea Geoană va reveni în ţară.

Cosmin Coman este considerat drept un apropiat al primarului Iaşiului Gheorghe Nichita, totodată lider al organizaţiei judeţene a PSD. Coman a lucrat în cadrul Regiei Judeţene de Apă Canal Iaşi, fiind subordonatul lui Nichita, pe vremea când acesta din urmă era director al regiei. După ce Gheorghe Nichita a devenit primar al Iaşiului, Cosmin Coman a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul primăriei ieşene, în prezent fiind director de strategii în cadrul instituţiei.

Cosmin Coman are vârsta de 36 de ani şi este doctor în Economie, el absolvind Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Iniţial, filiala PSD Iaşi l-a susţinut pe Victorel Lupu, actualul director economic al primăriei ieşene, pentru un post de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, dar, propunerea n-a fost se pare acceptată, pe motiv că acesta nu cunoaşte limbi străine.

Luni, liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita a precizat că organizaţia social-democraţilor ieşeni a trimis la centru două propuneri pentru postul de secretar de stat la finanţe.

"În primul rând la Finanţe îl avem pe Victorel Lupu (directorul economic al Primăriei - n.r.). Portofoliul respectiv poate cuprinde zona de atribuţii care se ocupă de colectare, trezorerie şi venituri. Dacă nu vom primi această activitate în responsabilitate, atunci vom merge tot la Finanţe, cu o altă propunere, respectiv Cosmin Coman (director de strategii în cadrul Primăriei Iaşiului – n.r.), pentru relaţii externe. El s-ar putea ocupa de negocierile cu FMI şi Uniunea Europeană", a afirmat Gheorghe Nichita.

Până în prezent, filiala ieşeană a PSD a obţinut şefia Romsilva, pentru Florian Munteanu, fost director al Direcţiei Silvice Iaşi. De asemenea, preşedintele PSD Iaşi a afirmat că sunt mari şanse ca Gerard Jităreanu, actualul rector al Universităţii Agronomice din Iaşi să ocupe postul de secretar de stat pe cercetare la Ministerul Educaţiei.

Totodată, surse din cadrul PSD Iaşi susţin că Ioan Nani, fost director al societăţii ieşene Antibiotice, totodată fost candidat PSD în alegerile din 30 noiembrie, ar fi fost propus pentru un post de vicepreşedinte la AVAS, el figurând de asemenea şi printre posibilii pretendenţi la postul de prefect al judeţului Iaşi.

După ce Victorel Lupu a ieşit din calcule pentru postul de secretar de stat la Finanţe, el a devenit un alt posibil pretendent pentru funcţia de prefect al judeţului.

"N-am stabilit deocamdată nimic pe tema prefectului. Postul revine PSD Iaşi. Cei care vor să ocupe acest post, îşi pot depune CV-urile la partid", a declarat, miercuri, Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici