Craiova: Sute de oameni participă la o acţiune de susţinere a primarului Antonie Solomon

Numărul participanţilor la "mitingul tăcerii" organizat în centrul municipiului Craiova, pentru susţinerea primarului Antonie Solomon, a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la aproximativ 600, printre manifestanţi fiind şi câţiva suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova.

72 afișări
Imaginea articolului Craiova: Sute de oameni participă la o acţiune de susţinere a primarului Antonie Solomon

Craiova: Sute de oameni participă la o acţiune de susţinere a primarului Antonie Solomon (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Dacă iniţial în faţa Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova se strânseseră circa 250 de persoane care îşi manifestă sprijinul pentru primarul Solomon, la ora transmiterii acestei ştiri numărul manifestanţilor crescuse la aproximativ 600, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei.

La acţiune au venit şi câţiva suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova, care timp de câteva minute au afişat trei bannere pe care scrie "Mititelu" şi este desenat un sifon.

Potrivit lui Petre Nadolu, reprezentant al "Asociaţiei pentru promovarea principiilor europene în noile structuri ale societăţii româneşti", acţiunea a fost organizată ca protest faţă de "modalitatea în care primarul Antonie Solomon a fost arestat".

"Nu discutăm despre acuzaţiile care i se aduc primarului Solomon, însă nu putem fi de acord cu ceea ce am văzut la televizor: un primar scos în cătuşe. Asta este modalitatea noastră de a protesta faţă de modul în care s-a procedat cu Antonie Solomon", a declarat Petre Nadolu.

În zona în care are loc acţiunea de protest se află 20 de jandarmi, însă numărul acestora va creşte la 57 întrucât există riscul producerii unor incidente după momentul la care va fi anunţată decizia Curţii de Apel Piteşti, care la această oră judecă recursul făcut de primar la măsura arestării.

Manifestanţii au autorizaţie pentru miting până la ora 20.00.

Manifestanţii s-au reunit, luni, în jurul orei 9.45, în faţa Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, unde jandarmii au asigurat cu garduri metalice zona în care se desfăşoară mitingul.

Organizatorii au împărţit fulare albe şi exemplare din revista "Flacăra", în care Adrian Păunescu a scris un editorial pentru primarul Antonie Solomon, iar o parte dintre participanţi poartă tricouri albe cu mesajul "Un suflet mare nu poate fi închis" şi au insigne cu fotografia primarului. De asemenea, ei au două bannere pe care scrie "Anonie Solomon, primarul din inimile noastre".

În diferite zone ale esplanadei teatrului, manifestanţii împart fluturaşi care promovează mitingul tăcerii şi pe care scrie "Solomon pentru Craiova, Craiova pentru Solomon".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici