Cresc tenisiunile în PNL. O filială îi cere premierul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul

PNL Satu Mare cere ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul, iar PNL să reia negocierile cu celelalte partide pentru formarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern.

3018 afișări
Imaginea articolului Cresc tenisiunile în PNL. O filială îi cere premierul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul

Cresc tenisiunile în PNL. O filială îi cere premierul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul

Într-o rezoluţie adoptată luni de PNL Satu Mare se arată că situaţia complicată în care se află ţara reclamă înţelepciune şi raţiune.

„Nici alegerile anticipate, nici suspendarea preşedintelui şi nici o guvernare vulnerabilă nu sunt soluţiile pe termen lung pentru ţară. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament. Criza sanitară, scumpirea energiei şi a preţurilor la materialele de construcţii sunt doar câteva dintre problemele care trebuie rezolvate în regim de urgenţă”, se arată în document.

Conform acestuia, PNL are datoria de a iniţia noi discuţii cu partidele parlamentare pentru formarea unei noi formule guvernamentale, iar prima opţiune rămâne USR.

„Putem forma un guvern cu USR şi UDMR până în 2024. De asemenea o altă opţiune este un guvern împreună cu PSD care deţine peste 30% din Parlament şi putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin. Orice amânare a rezolvării crizei politice va genera alte noi probleme care cu greu se vor mai putea rezolva, iar singurii care vor pierde vor fi cetăţenii României”, mai arată liberalii din Satu Mare.

Aceştia susţin că, având în vedere deciziile luate oficial de PSD şi USR, reiese clar că actualul cabinet propus de Nicolae Ciucă nu are susţinere politică şi nu va trece de votul Parlamentului.

„Propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-şi depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu acelaşi premier desemnat sau cu altul, susţinut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiţiei să fie din partea Partidului Naţional Liberal”, se mai arată în rezoluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici