Crin Antonescu: Băsescu se pregăteşte să negocieze cu Ponta. Ar fi deplasat ca Ponta să negocieze cu el

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că preşedintele Băsescu se pregăteşte să negocieze componenţa viitorului guvern cu Victor Ponta, în ceea ce-i priveşte pe miniştri, dar a respins categoric această posibilitate pentru că ar fi "absolut deplasat" ca premierul să negocieze cu Traian Băsescu.

1108 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Băsescu se pregăteşte să negocieze cu Ponta. Ar fi deplasat ca Ponta să negocieze cu el

Traian Băsescu si Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liderul PNL a susţinut într-o emisiune la Realitatea Tv că, din punctul său de vedere, singura explicaţie logică pentru care preşedintele Traian Băsescu insistă asupra subiectului desemnării viitorului premier, inclusiv vineri prin conturarea portretului "celui care nu poate fi numit premier", este aceea că doreşte să negocieze Cabinetul USL cu Victor Ponta.

"Cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL, în sensul unei majorităţi absolute (...) încercând să facă toate presiunile prin care să deschidă un spaţiu de negociere intimă, să spunem aşa, cu premierul, care este şi va fi Victor Ponta", a susţinut Antonescu.

Întrebat ce ar dori să negocieze Băsescu cu Ponta, Antonescu a răspuns: "Să negocieze prezenţa cuiva sau absenţa cuiva la un minister important".

Antonescu a susţinut că şeful statului doreşte să promoveze "ideea că este în continuare jucător şi speranţa mai ales că ar putea printr-o astfel de negociere să inducă ideea că victoria USL nu e totală, o parte din această victorie continuă să fie administrată chiar de domnia sa".

În ceea ce priveşte materializarea unei posibile negocieri pe portofoliile viitorului Guvern cu Traian Băsescu, preşedintele PNL a respins categoric această variantă.

"Nu numai că nu negociez eu, dar aş considera absolut deplasat ca premierul să negocieze ceva cu preşedintele. De ce? Că nu au ce negocia, de ce să negocieze? (...) Nu. Cum să negociezi miniştri cu el? Negociez cu parlamentarii mei, dacă vreţi, în sensul că discut. Guvernul se naşte, trăieşte şi moare în Parlament. Preşedintele e notar la afacerea asta, nu are niciun cuvânt de spus. Dacă oamenii dau un mandat poimâine la vot, îl dau unor partide, unei alianţe, USL, ca să facă Guvernul, deci noi facem Guvernul. Nu-l negociem nici cu domnul Băsescu, dar nici cu alte persoane din afara ţării", a spus Antonescu.

Preşedintele Băsescu a prezentat vineri profilul de premier pe care ar vrea să îl desemneze, menţionând că pentru acesta valorile europene trebuie să fie un mod de viaţă, să nu aibă umbre sau lucruri ascunse în CV, "să rupă puţin filmul" şi că ar fi bine să fi avut experienţă în administraţia centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici