Crin Antonescu: Decizia lui Băsescu este una iresponsabilă

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-l desemna ca premier pe Lucian Croitoru este una iresponsabilă, care duce la prelungirea crizei, spunând că dacă va fi ales şef al statului îl va numi prim-ministru pe Klaus Iohannis.

21 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Decizia lui Băsescu este una iresponsabilă

Crin Antonescu: Decizia lui Băsescu este una iresponsabilă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Decizia de azi a preşedintelui României e una în mod clar iresponsabilă din punct de vedere politic. E adevărat că orice prelungire a crizei politice provoacă mari daune economiei româneşti, dar este în mod evident vina şi responsabilitatea preşedintelui pentru prelungirea acestei crize. Iohannis e o propunere pe care am făcut-o şi pentru care am construit împreună cu forţe politice diverse o majoritate neaşteptată şi care a întrunit cvasiconsensul mediului politic, jurnalistic şi al opiniei publice româneşti. E limpede că într-un moment atât de greu e nevoie de un astfel de om", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a arătat că într-o astfel de perioadă este nevoie de o persoană precum Klaus Iohannis şi că dacă va fi ales preşedinte el îl va numi premier pe primarul Sibiului, cu respectarea Constituţiei.

"E un lucru clar pe care îl spun întregii opinii publice şi îl spun domnului Traian Băsescu", a afirmat Antonescu, avertizându-l pe Traian Băsescu că nu poate întârzia numirea lui Iohannis ca premier decât cel mult până la 6 decembrie.

"Domnule preşedinte, nu puteţi întârzia numirea lui Klaus Iohannis ca premier decât până cel mult la 6 decembrie. O majoritate parlamentară de peste 65% alcătuită din PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale a mers la preşedinte şi i-a propus o soluţie onestă, eficientă şi rapidă. Nu ne-am dus cu această majoritate să propunem ca prim ministru pe unul din liderii acestor partide. Nu ne-am dus cu această majoritate să propunem ca prim ministru un adversar politic sau un contracandidat al preşedintelui. Ne-am dus cu o persoană a cărei independenţă, a cărei autoritate, al cărei prestigiu şi experienţă internă şi internaţională nu pot fi contestate şi nu a făcut-o nici preşedintele Traian Băsescu", a apreciat liderul PNL.

El a menţionat că dacă va deveni preşedinte al României, Klaus Iohannis va fi premier cu respectarea Constituţiei, cu consultarea grupurilor parlamentare, cu păstrarea în forma aceasta sau cu construirea unei majorităţi parlamentare care să susţină această formulă.

Croitoru ar putea fi cooptat în echipa lui Iohannis

"Nu am nici un comentariu privitor la domnul Lucian Croitoru. Nu îl cunosc, nu am elemente să-i judec cariera şi competenţa profesională", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că nu exclude ideea ca Iohannis să-l coopteze în echipa sa guvernamentală.

Antonescu: Nu ne lăsăm intimidaţi de Băsescu, sesizăm Curtea Constituţională

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că liberalii nu se lasă intimidaţi de decizia şefului statului, anunţând că vor solicita o şedinţă a Camerelor Parlamentului care să dea o hotărâre privind susţinerea lui Iohannis de noua majoritate parlamentară şi vor sesiza Curtea Constituţională.

Liderul PNL a subliniat că liberalii vor sesiza CC în temeiul articolului 146 din Constituţie.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici