Crin Antonescu: Vreau să fiu votat pentru că eu sunt bun, nu pentru că sunt cel mai mic dintre rele

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, cu ocazia lansării candidaturii sale la Senat, că vrea să fie ales de electorat pentru că este bun, nu pentru că este cel mai mic dintre rele, anunţând că nu îşi va axa campania pe demonstrarea faptului că adversarii săi electorali sunt răi.

50 afișări
Imaginea articolului Crin Antonescu: Vreau să fiu votat pentru că eu sunt bun, nu pentru că sunt cel mai mic dintre rele

Crin Antonescu: Vreau să fiu votat pentru că eu sunt bun, nu pentru că sunt cel mai mic dintre rele (Imagine: Mediafax Foto)

"În campania aceasta electorală îmi respect, chiar dacă nu-i cunosc încă, toţi adversarii. Nu am de gând să fac o campanie în care să obţin voturi arătând că ei sunt răi, nu vreau să fiu votat ca fiind cel mai mic dintre rele, nu vreau să fiu votat pentru că eventualii mei contracandidaţi ar fi răi, ci vreau să fiu votat pentru că eu sunt bun", a subliniat Antonescu.

Liberalul a menţionat că întreaga sa campanie se va axa pe comunicarea cu electoratul Sectorului 1, despre care a spus că are "un grad ridicat de educaţie politică", şi nu pe atacuri la adresa contracandidaţilor săi.

"Am să duc o campanie respectuoasă. O să răspund atacurilor venite din partea contracandidaţilor, doar dacă sunt relevante pentru electorat", a spus Crin Antonescu.

El a ţinut să spună că votul uninominal este prilejul societăţii de a curăţa clasa politică de corupţi, intriganţi, incompetenţi.

"Cred că, în ciuda tuturor rezervelor care s-au exprimat în legea electorală modificată, există toate premisele pentru ca odată cu aceste alegeri parlamentare să facem un pas important către o clasă politică, o prezenţă parlamentară şi o instituţie parlamentară de altă calitate, de o calitate mult mai bună.Votul uninominal, cu limitele lui, dar şi cu faptul esenţial că cetăţenii vor alege persoane, este un prilej să scăpăm şi de cei corupţi şi de cei incompetenţi şi de intriganţi, de expiraţi şi de impostori. E un prilej să dăm de această dată o putere şi un prestigiu suplimentar celor aleşi şi sper în reformarea clasei politice", a declarat Crin Antonescu.

El a menţionat că a dorit să-şi lanseze candidatura în triada care îl include pe el şi pe doi edili şi prieteni, Sorin Oprescu şi Andrei Chiliman, explicând că "indiferent cine ar fi prim-ministru şi cine ar fi la guvernare" sau la primărie, oamenii politici au de făcut lucruri împreună, chiar în plan legislativ sau administrativ.

"Dincolo de schimbul de prietenie şi de onoare între doi oameni, Oprescu e pentru mine garanţia că în situaţia în care voi deveni senator în acest colegiu voi avea în primarul general al Capitalei un partener pentru ceea ce avem împreună de făcut pentru bucureşteni, aşa cum fără îndoială voi avea un partener şi în primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Dacă e să inventariez lucrurile pe care mă bazez, pe care îmi clădesc speranţele în legătură cu un mandat, cel mai important este această triadă de colaborare şi, sper eu, de lucru cu primarul general, primarul de sector şi o voce în Parlament care voi încerca să fiu, aşa cum am fost şi în alte situaţii", a apreciat liberalul.

El a ţinut să le mulţumească edililor, menţionând că pentru el este esenţial, dacă devine senator, să colaboreze cu ei pentru binele bucureştenilor.

Întrebat care îi sunt calităţile, Crin Antonescu a spus că are câteva valori în care crede, menţionând însă că detestă minciuna şi egalitarismul şi că, dincolo de ceea ce eşti, "este foarte important ce transmiţi şi încrederea pe care o insufli oamenilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici