Cristian Boureanu se retrage din Comisia Ridzi

Democrat-liberalul Cristian Boureanu şi-a anunţat, marţi, retragerea din Comisia de anchetă în cazul Ridzi, după ce Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis continuarea activităţii comisiei, deputatul PDL apreciind că eventualele nereguli din contractul MTS sunt exclusiv de competenţa DNA.

29 afișări
Imaginea articolului Cristian Boureanu se retrage din Comisia Ridzi

Cristian Boureanu se retrage din Comisia Ridzi

"În urma deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor privind continuarea activităţii comisiei de anchetă în cazul Ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, am decis sa mă retrag din cadrul comisiei. Consider că majoritatea ignoră legalitatea şi că această comisie nu este decât un front de campanie electorală pentru PSD şi PNL. Cred că o posibilă ilegalitate nu trebuie identificată şi sancţionată printr-o altă ilegalitate", afirmă Boureanu într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia sa, eventualele nereguli din contractul MTS sunt exclusiv de competenţa DNA şi aceasta este singura instituţie care poate, de altfel, să-i identifice şi să declanşeze urmărirea penală împotriva eventualilor vinovaţi.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a declarat, marţi, că Biroul Permanent al Camerei a decis continuarea activităţii Comisiei parlamentare în cazul Ridzi, considerându-se că nu se întrunesc condiţiile prevăzute la articolul 74 din Regulement pentru ca această comisie să nu mai funcţioneze.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Camerei Deputaţilor, în urmă cu o săptămână, să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

Articolul 74 din Regulamentul Camerei prevede că "anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată" şi că "o anchetă parlamentară încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la faptele sau activităţile care constituie obiectul ei, situaţie în care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor anunţă organele de urmărire penală că pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul în speţă, aflate în arhiva Camerei Deputaţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici