Cristian Buşoi, desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Orban: Apariţiile cu Iohannis, parte din reţeta de campanie

Organizaţia PNL Bucureşti l-a desemnat, miercuri, pe europarlamentarul Cristian Buşoi candidat al partidului pentru Primăria Capitalei, acesta urmând însă să fie validat de forurile de conducere ale formaţiunii liberale.

2902 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi, desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Orban: Apariţiile cu Iohannis, parte din reţeta de campanie

Cristian Buşoi, desemnat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de copreşedinţii PNL Bucureşti Anca Boagiu şi Teodor Atanasiu, care au precizat că decizia a fost luată în unanimitate, tinându-se cont şi de criteriile de integritate stabilite de PNL.

"Candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei este Cristian Buşoi. (Decizia a fost luată –n.r.) în unanimitate, nu au existat nici abţineri, nici împotriviri. Suntem în blockstart, este un moment extrem de important. Îi dorim lui Cristi mult succes şi îl asigurăm de sprijinul întregii organizaţii pentru competiţia în care noi sperăm din toată inima să învingă cu uşurinţă”, a declarat copreşedintele PNL Bucureşti, Anca Boagiu.

La rândul său copreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat că desemnarea candidatului s-a făcut având în vedere, în primul rând, criteriile de integritate adoptate de PNL, dar şi şansele de câştig şi potenţialul de creştere în următoare luni ale candidatului desemnat.

Candidatul PNL pentru Primăria Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi, a declarat că responsabilitatea care îi revine este mare şi că înţelege clar care sunt „speranţele şi aşteptările colegilor din PNL Bucureşti, dar şi ale electoratului PNL Bucureşti”.

Cristian Buşoi a afirmat că Bucureştiul este un oraş sufocat de trafic, care are un sistem de încălzire în criză şi care va pierde mare parte din banii eruopeni pe care putea să îi acceseze în exerciţiul financiar care tocmai s-a încheiat. „Bucureştiul este o capitală care nu a fost până la capăt condusă”, a declarat Buşoi.

Candidatul PNL la Primăria Bucureşti a mai spus că în săptămânile următoare va prezenta soluţii detaliate pentru problemele bucureştenilor.

„Aşteptăm să se facă desemnarea candidaţilor pentru primării de către colegii mei din PNL Bucureşti şi validarea la nivel central a candidaţilor la cele 6 sectoare pentru a avea o echipă completă şi vom face toate eforturile să îi convingem pe bucureşteni că avem nu numai soluţiile potrivite, c şi că suntem în stare să implementăm şi că putem conduce adiminitraţia Bucureştiului cu mai multă impliare, onestitate”, a spus Cristian Buşoi.

Ludovic Orban: Apariţiile lui Buşoi în preajma preşedintelui Iohannis, parte din reţeta de campanie

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că apariţiile europarlamentarului PNL Cristian Buşoi în preajma preşedintelui Klaus Iohannis fac parte din "reţeta de campanie”, afirmând că probabil şeful statului a vrut să arate o anumită preferinţă.

"Fac parte din reţeta campaniei, probabil că preşedintele Iohannis a vrut să arate o anumită preferinţă”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, înscris în cursa internă pentru Primăria Capitalei.

La Consiliul Naţional, din data de 11 decembrie, potrivit lui Ludovic Orban, candidatul susţinut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei va putea fi doar anunţat, nu şi validat.

Liberalii din organizaţia Bucureşti s-au reunit miercuri, într-o şedinţă specială, în vederea desemnării candidatului la Primăria Capitalei, care ar urma să fie anunţat la Consiliul Naţional de vineri. Candidatul este desemnat în baza sondajelor de opinie comandate de PNL. Cristian Buşoi, înscris în cursa internă pentru Primăria Capitalei, a apărut, marţi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment legat de patrimoniul Bucureştiului, cei doi evitând să explice prezenţa eurodeputatului, însă aceasta a fost interpretată ca un semnal de susţinere din partea şefului statului.

De altfel, întrebat de juranlişti, copreşedintele Vasile Blaga declara, luni, la finalul şedinţei PNL, că eurodeputatul este o variantă pentru Primăria Capitalei.

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi s-a înscris, în luna iulie, în competiţia internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, spunând că îşi doreşte să propună "politici publice după modelul oferit României de preşedintele Klaus Iohannis".

În cursa internă pentru Primăria Capitalei, s-au mai înscris atunci prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, deputatul Costică Canacheu şi Petre Roman, care a ieşit automat din discuţie în condiţiile în care este cercetat în dosarul Mineriadei.

Pentru sectoare s-au înscris următorii liberali: Sector 1 – Diana Tuşa, Sector 2 – Dan Cristian Popescu, Sector 3 – Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache, Bogdan Jansen, Sector 4 – Marius Rogin, Sector 5 – Ovidiu Raeţchi, Sector 6 – Răzvan Mironescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici