Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti: Nimeni nu-şi pune problema că la alegerile din 2019 nu vom avea parteneriat cu Klaus Iohannis

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, sâmbătă, că niciun lider liberal nu-şi pune problema ca, la alegerile prezidenţiale din 2019, să nu existe un parteneriat PNL - Iohannis, dar că partidul va trebui reconstruit până atunci.

210 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti: Nimeni nu-şi pune problema că la alegerile din 2019 nu vom avea parteneriat cu Klaus Iohannis

Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti: Nimeni nu-şi pune problema că alegerile din 2019 nu vom avea parteneriat cu Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

”E o chestiune unanimă, nu există niciun lider al PNL, oricât de apropiat sau mai puţin apropiat ar fi fost în trecut de preşedinte, să-şi pună problema că nu ar fi un parteneriat pentru 2019, dar va fi decizia domnului preşedinte la acel moment. Până în 2019, trebuie să reconstruim partidul în acest an, trebuie în 2018 să muncim pentru a recâştiga electoratul pe care l-am pierdut, trebuie să trecem prin testul alegerilor parlamentare, care este un test foarte dificil pentru PNL şi apoi, sigur, să luptăm pentru alegerile prezidenţiale, pentru că nu putem admite ca România să fie condusă în totalitate de PSD”, a declarat Cristian Buşoi.

El a mai susţinut că, la Malta, la congresul PPE, liderii liberali au avut doar o scurtă discuţie cu şeful statului.

”La Malta a fost doar o întâlnire foarte scurtă, o poză care a apărut şi în spaţiul public. Nu a fost timp nici în agenda preşedintelui, nici în agenda evenimentului să purtăm discuţii foarte detaliate. Încă odată, preşedintele României nu numai că nu are de ce să continue să nu se implice, pentru că nu s-a implicat până acum niciodată în mod direct în chestiuni care ţin de PNL. A spus-o public domnia sa, îl interesează ceea ce se întâmplă cu PNL, dar asta nu înseamnă că are vreo implicare”, a adăugat Buşoi.

La congresul PPE de la Malta, de la sfârşitul lunii martie, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o fotografie cu liderii liberali, fiind încadrat de Raluca Turcan şi Cristian Buşoi.

”E normal în acest moment ca domnul preşedinte Iohannis să nu-şi exprime preferinţe legate de competiţia internă a PNL. Este în afara PNL, fiind independent faţă de partidele politice, cred că toate energiile din PNL sunt importante a fi la un loc la momentul 2019, în mod evident nu poate dezamăgi sau nu poate susţine o energie sau alta în detrimentul celeilalte. Competiţia noastră ţine strict de felul în care noi, cei din interiorul PNL, cei care s-au anunţat să candideze, cei care se vor mai anunţa îşi vor promova proiectele şi personalitatea în interiorul partidului”, a mai spus liderul PNL Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici