Cristian Diaconescu, propus oficial pentru postul de ministru al Afacerilor Externe. Băsescu a semnat revocarea lui Baconschi şi numirea lui Diaconescu

Premierul Emil Boc l-a propus pe senatorul UNPR Cristian Diaconescu pentru a prelua postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi. Propunerea a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu, care a semnat decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu.

940 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu, propus oficial pentru postul de ministru al Afacerilor Externe. Băsescu a semnat revocarea lui Baconschi şi numirea lui Diaconescu

CRISTIAN DIACONESCU (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Externe de către Cristian Diaconescu va avea loc la ora 19.00, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial al României.

Decizia premierului confirmă informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX.

Surse politice au declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru şefia MAE.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Unii parlamentari PDL apreciau că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

La momentul anunţului făcut de Emil Boc în plenul Parlamentului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar în Consiliul Afaceri Externe.

Surse politice au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Baconschi a revenit, marţi, de la Bruxelles şi urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici