Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu, posibili înlocuitori ai lui Baconschi la MAE

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu sunt primele nume înaintate de membri ai coaliţiei de guvernare pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, după demiterea lui Teodor Baconschi.

623 afișări
Imaginea articolului Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu, posibili înlocuitori ai lui Baconschi la MAE

Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu (Montaj Foto)

Surse din coaliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că, după demiterea lui Teodor Baconschi de la MAE, primele nume luate în calcul sunt Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu, dar că urmează discuţii pe tema nominalizării pentru acest portofoliu.

Numele lui Cristian Diaconescu pentru şefia Ministerului de Externe a fost vehiculat şi în 2009, când a fost nominalizat Teodor Baconschi, dar şi ulterior, când se discuta despre posibile remanieri guvernamentale.

În ceea ce îl priveşte pe Bogdan Aurescu, acesta s-a remarcat prin finalizarea cu succes a unor importante dosare de politică externă. De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a exprimat aprecieri publice la adresa secretarului de stat în MAE.

Persoana care va fi nominalizată pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi, va fi stabilită după consultările din cadrul PDL şi al coaliţiei, precum şi în urma discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte PDL, a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

"Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reproşat nimic pe linie guvernamentală, ci am înţeles că a fost vorba despre o decizie politică", a declarat Baconschi.

"Din ceea ce ştiu, în BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adăugat Baconschi.

Membri din conducerea PDL s-au arătat surprinşi, luni, de anunţul premierului Emil Boc în legătură cu revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe, ei precizând pentru MEDIAFAX că acest subiect nu a fost discutat în BPN al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici