Cristian Petrescu, după ce a luat 1,7 milioane de euro din bugetul ministerului pe care îl va conduce: A trebuit să vin cu 2% de acasă

Deputatul PDL Cristian Petrescu a primit recomandarea comisiilor parlamentare pentru a deveni noul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deşi Asociaţia Profesioniştilor de Turism din România, pe care o conduce, a primit aproximativ 1,7 milioane de euro de la ministerul pe care Petrescu urmează să îl preia de la Elena Udrea, pentru 7 proiecte de promovare a turismului românesc.

438 afișări
Imaginea articolului Cristian Petrescu, după ce a luat 1,7 milioane de euro din bugetul ministerului pe care îl va conduce: A trebuit să vin cu 2% de acasă

Cristian Petrescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Cu siguranţă îmi voi da demisia, nu doar din calitatea de preşedinte, ci şi din cea de membru. Contractele rămân, sunt nişte contracte în derulare, nu au de ce să nu continue. Pentru altele, Ministerul Finanţelor nu a alocat încă banii", a declarat Cristian Petrescu, la încheierea audierii în comisii, menţionând că demisia va avea loc "astăzi sau mâine".

Cu toate acestea, viitorul ministru nu consideră că se află într-un conflict de interese, deşi banii alocaţi de ministerul pe care îl va conduce vor curge în continuare pentru finanţarea proiectelor respective.

"Nu am eu contracte, ci Asociaţia Profesioniştilor de Turism, al cărei preşedinte sunt, până astăzi sau mâine, are aceste contracte pe programul operaţional regional. Contractele pe fonduri europene ştim foarte bine cu toţii cât de transparente sunt, cum se fac acele licitaţii. Nu am de ce să fiu într-un conflict de interese, vorbim de o asociaţie cu zeci de profesionişti recunoscuţi pe plan intern şi internaţional, eu sunt doar preşedintele. Nu eu derulez vreo procedură de achiziţie sau lucruri de genul acesta", a explicat Petrescu.

Mai mult, în apărarea sa şi a asociaţiei, viitorul ministru spune că Asociaţia "vine cu bani de acasă": "Asociaţia respectivă vine chiar cu o contribuţie proprie de 2% în acele programe. Nu e vorba că ar avea cineva un contract, ci din contră, se vine şi cu bani de acasă".

Citeşte mai multe despre cei 1,7 milioane de euro primiţi de Asociaţia lui Cristian Petrescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici