Cristian Preda, despre alegerea sa în conducerea PDL: Istoria e rapidă şi neaşteptată

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a explicat, sâmbătă, cum a devenit prim-vicepreşedinte al partidului, după ce BPN cerea în urmă cu câteva săptămâni excluderea sa din partid, el arătând că "istoria e rapidă şi neaşteptată".

372 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda, despre alegerea sa în conducerea PDL: Istoria e rapidă şi neaşteptată

Cristian Preda, despre alegerea sa în conducerea PDL: Istoria e rapidă şi neaşteptată (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Istoria e rapidă şi neaşteptată. Acum câteva săptămâni eram propus de BPN pentru a fi exclus din PDL, astăzi am primit încrederea colegilor", a precizat Cristian Preda.

El a apreciat că "răsturnări neaşteptate" vor mai fi.

"Cred că răsturnări neaşteptate vor mai fi, nu-i nici prima, nu-i nici ultima, vom avea foarte multe surprize, sunt convins, şi în următoarele luni, pentru că vă întreb ceva: cine credea acum cinci luni că vom avea un prim-ministru acuzat de plagiat cu probe clare şi un fost prim-ministru în închisoare? Iată, politica e plină de suprize şi cred că, aşa cum spuneam, dacă ne asumăm serios convingerile şi nu cedăm la presiuni şi la intimidări, avem câştig de cauză", a precizat Cristian Preda ziariştilor.

El a spus că PDL trebuie să facă "o opoziţie fermă, dar bazată pe moderaţie şi competenţă la ceea ce înseamnă USL".

Cristian Preda a fost întrebat de ziarişti dacă va mai scrie pe blogul său după ce a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL.

"Evident. Şi sunt convins că va deveni şi mai citit decât până acum. Blogul este un simplu instrument de comunicare. Suntem în 2012, nu suntem în 1914, când comunicarea se făcea doar prin carnetele de partid şi după şedinţe care trebuiau să aprobe puncte de vedere. Suntem într-o societate liberă, în care instantaneitatea este o dominantă a vieţii noastre. Toată lumea poate să afle exact instantaneu ce se întâmplă în Japonia, deşi locuieşte în Olteniţa sau oriunde altundeva", a precizat Cristian Preda.

El a mai spus că spiritul critic ţine de demnitatea fiinţei umane.

"Spiritul critic ţine de demnitatea fiinţei umane. Nu-l voi abandona", a adăugat Cristian Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici