Cristian Preda: Feseniştii din PDL nu ne-au iubit niciodată

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, la RFI, că feseniştii din PDL nu i-au "iubit" niciodată pe cei nou veniţi în partid şi a apreciat că o organizaţie care nu ştie să atragă idei noi şi, pe această cale, oameni noi "are o serioasă problemă de sănătate".

409 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Feseniştii din PDL nu ne-au iubit niciodată

Cristian Preda: Feseniştii din PDL nu ne-au iubit niciodată (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cristian Preda explică prăpastia dintre aripa considerată reformatoare din PDL şi vechea gardă:

"E un lucru cunoscut că nu am fost niciodată pe placul celor numiţi greii partidului, pentru că erau feseniştii de la începutul anilor '90. Ăştia nu ne-au iubit niciodată! Nici eu n-am iubit FSN-ul, vă spun sincer şi n-am intrat în PDL pentru rădăcinile sale feseniste, am intrat în PDL, crezând că e un partid al viitorului. Feseniştii de vârstă înaintată, ca să zic aşa, mă rog, unii dintre ei sunt tineri, dar au rămas fesenişti, ei nu ne-au iubit niciodată", a declarat el pentru RFI.

Europarlamentarul PDL a mai spus că echilibrul de la vârful partidului este "foarte fragil" şi că e nevoie de "o viziune politică clară".

"La Convenţia din luna mai s-a găsit un echilibru care se dovedeşte acum a fi foarte fragil, pentru că ne aşteaptă o campanie electorală şi pentru că în acest moment, că e vorba de membrii BPN, că e vorba de cei validaţi la Convenţie, că e vorba de cei care nu au acest statut, care sunt la bază, cum îmi place mie să spun, nimeni nu înţelege care este direcţia. Lipseşte o viziune politică clară", a afirmat el.

Cristian Preda a calificat totodată reacţiile nervoase ale unor democrat-liberali, precum Cezar Preda, ca fiind reacţii ale unui "organism bolnav".

"Vedeţi că de fiecare dată când unele dintre aceste convingeri sau angajamente sunt exprimate public, s-a întâmplat de pildă săptămâna trecută la Hilton, la întâlnirea consacrată noii şcoli a dreptei, ori partidul e absent ori partidul reacţionează nervos, punându-ne la punct. Am văzut şi o declaraţie a lui Cezar Preda, care nu găseşte altceva mai bun de făcut atunci când dă peste idei noi decât să spună «plecaţi cu ele de aici!». (…) Asta este o reacţie de organism bolnav! O organizaţie care nu ştie să atragă idei noi şi pe această cale să atragă oameni noi are o serioasă problemă de sănătate!", a apreciat el.

Eurodeputatul PDL a afirmat că nu crede în formula "câştigăm cu punga".

"Cezar Preda exprimă din păcate o voce foarte des întâlnită în partid, iar vârful se teme de această voce foarte des întâlnită în partid. Eu cred că în acest moment avem nevoie de curaj, avem nevoie de deschidere şi de sinceritate, nu avem nevoie de replieri asupra noastră şi de refugiu în formula «câştigăm cu punga». Eu cred că vom câştiga cu idei şi cu sinceritate, nu cu punga cu zahăr!", a opinat Cristian Preda.

Întrebat de RFI dacă s-a gândit vreodată să demisioneze din PDL, Cristian Preda a răspuns: "La un moment dat, probabil că dacă lucrurile continuă aşa, vom spune: "Ajunge!". Întrebat când, el a răspuns râzând: "Dacă am şti…".

Deputatul PDL Cezar Preda o acuză de ipocrizie pe Monica Macovei, într-un interviu pentru Ziarul Ring, în legătură cu criticile acesteia la adresa PDL, menţionând că vicepreşedintele formaţiunii nu are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici