Cristian Preda îi cheamă pe intelectualii susţinători ai lui Antonescu la un dialog despre România

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, că îi invită pe intelectualii semnatari ai listei de susţinere pentru Crin Antonescu la un dialog privind realităţile României politice de astăzi.

26 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda îi cheamă pe intelectualii susţinători ai lui Antonescu la un dialog despre România

Europarlamentarul PDL Cristian Preda (Imagine: Mediafax Foto)

"Am văzut recent că un număr de personalităţi publice au semnat o listă de susţinere a lui Crin Antonescu. Vreau să vă spun că aş fi extrem de încântat dacă unii din aceşti intelectuali publici care au semnat în favoarea lui Crin Antonescu ar vrea şi să discute, ar angaja un dialog", a spus Cristian Preda.

El a precizat că l-a provocat la un dialog şi pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, dar a înţeles că nu este de nivelul liderului liberal, când e vorba de chestiuni pe care a scris zeci de cărţi, despre liberalism.

"Aş fi încântat dacă aceşti intelectuali publici ar depăşi condiţia de simpli semnatari ai unor liste şi ar angaja o discuţie serioasă despre regimul românesc, felul în care arată acum România, despre ce înseamnă să fii responsabil în politica românească", a spus el, precizând că îi invită nu îi provoacă, pe fiecare din acea listă, la o dezbatere publică despre ceea ce înseamnă România politică de astăzi.

"O condiţie a intelectualului din România este aceea de a depăşi faza de listă, de condică de semnături de susţinere. Cred că suntem într-o fază mai avansată decât începutul anilor 90 când se strângeau liste de adeziuni", a ţinut să mai precizeze Cristian Preda, nu înainte de menţiona că şi cei prezenţi la conferinţa de presă, respectiv el, Monica Macovei şi Traian Ungureanu sunt în continuare intelectuali, deşi s-au înscris în PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici