Cristian Preda: Împingerea Monicăi Ridzi la demisie, utilă pentru Boc

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, pe blogul personal, că premierul Emil Boc este cel mai afectat de scandalul Ridzi, cota sa de încredere scăzând prin solidaritatea cu ministrul Tineretului şi îi sugerează să o "împingă" la demisie, o astfel de decizie fiind utilă pentru premier.

13 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Împingerea Monicăi Ridzi la demisie, utilă pentru Boc

Cristian Preda: Împingerea Monicăi Ridzi la demisie, utilă pentru Boc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Într-o postare pe blogul personal, intitulată "Decizie dificilă pentru Boc", Cristian Preda precizează că "cel mai afectat de scandalul de presă iscat în jurul Monicăi Ridzi este premierul Boc".

"Fiind un om fundamental onest, neimplicat în afaceri şi gata să asume responsabilităţi atunci când alţii se dau în lături, Emil Boc se află în faţa unei decizii delicate. Scandalul Ridzi durează de prea mult timp ca să poată trece neobservat", spune eurodeputatul PDL.

În opinia lui Preda, "refugierea în dosul unor justificări referitoare la procedura legală nu este cea mai nimerită cale pentru a regăsi încrederea", ci pare "doar o amânare, ce se poate dovedi foarte păguboasă".

El explică şi de ce este păguboasă această amânare pentru PDL: "Pentru că, de la un punct încolo, văzând că Monica Ridzi nu cedează, adversarii PDL vor cere demisia şefului ei. În această chestiune, nu justiţia, ci publicul va tranşa".

Cristian Preda consideră că alegerea pe care trebuie să o facă Emil Boc este dificilă.

"Dacă o menţine în funcţie, Boc riscă să piardă încrederea publicului, pentru că e greu de crezut că Ridzi va clarifica de-acum ceea ce n-a putut lămuri de două săptămâni încoace. Dacă o împinge în schimb la demisie, premierul va trebui să se recunoască învins de opinia publică. Pentru un om onest, nu ar fi drept, dar s-ar putea să fie util", consideră europarlamentarul PDL.

El menţionează faptul că, de la debutul cazului şi până în ziua de azi, Monica Ridzi nu a produs nici o explicație care să convingă pe cineva. "Dimpotrivă, intervenţiile sale au iritat, au părut să fie nedocumentate, au suscitat mai multe întrebări decât au produs răspunsuri. În loc să fie diminuată, suspiciunea publică referitoare la doamna ministru a sporit", continuă el.

Preda apreciază că, în cazul scandalului Ridzi, "nu e vorba despre vinovăţie sau nevinovăţie, ci despre perceperea unui membru al Cabinetului ca fiind incapabil să explice ceea ce i se impută".

"Premierul a susţinut această precaritate supărătoare. Solidar cu un membru al cabinetului care nu descurcă, ci mai mult încurcă iţele, Boc îşi vede diminuată propria cotă de încredere", mai arată Cristian Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici