Cristian Preda: Parlamentul cenzurează puterea judecătorească

Consilierul prezidenţial Cristian Preda, a declarat, miercuri, la o dezbatere a Institutului de Studii Populare, că puterea judecătorească nu este independentă "de ani buni", pentru că este cenzurată de Parlament, prin conceputul imunităţii.

18 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Parlamentul cenzurează puterea judecătorească

Cristian Preda: Parlamentul cenzurează puterea judecătorească

"Puterea judecătorească nu este în acest moment, şi nu este de ani buni independentă. Ea este cenzurată de un anumit tip de protecţie, pe care Parlamentul a acordat-o folosindu-se de imunitate sau de un anumit tip de presiune asupra actorilor politici, pentru a creea o inegalitate flagrantă, strigătoare la cer", a acuzat Cristian Preda.

Consilierul prezindenţial a susţinut că problema dramatică de funcţionare a democraţiei este faptul că "Parlamentul cenzurează puterea judecătorească", iar această situaţie trebuie rezolvată printr-o revizuire a Constituţiei.

El s-a mai declarat uimit de faptul că "90% din textele de lege actuale sunt iniţiative ale Guvernului".

"Avem o confiscare a Legislativului de către Executiv, din 1990 până astăzi", a constatat Preda.

Institutul de Studii Populare şi Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională a organizat, marţi, dezbaterea "O Constituţie pentru cetăţeni", la care au participat Valeriu Stoica, Ioan Stanomir, Cristian Preda, Cătălin Avramescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici