Cristian Preda: Relaţia dintre centru şi provincie în partide trebuie redefinită

Europarlamentarul PDL Cristian Preda precizează, într-o postare pe blogul personal, că relaţia dintre centru şi provincie trebuie redefinită, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple doar în partide, această temă urmând să se regăsească pe agenda reuniunii partidului de la Poiana Braşov.

15 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Relaţia dintre centru şi provincie în partide trebuie redefinită

Cristian Preda: Relaţia dintre centru şi provincie în partide trebuie redefinită (Imagine: Chitu Alexandru/Mediafax Foto)

Cristian Preda se referă în postarea sa la afirmaţia vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde, care a pledat în favoarea găsirii unei soluţii în partid privind relaţia dintre centru şi provincie.

"În politică e foarte bine să formulezi probleme. Dacă nu faci aşa ceva, eşti un simplu spectator. Adică nu treci de stadiul lipirii afişelor decât cu mari riscuri pentru colegii de organizaţie. Dacă reuşeşti să articulezi public problemele, ele devin relevante social. Partidele sunt organizaţiile care răspund acestor probleme. Ideea că un partid e un club care se străduieşte să copieze - cu mijloace inadecvate - un seminar nu poate fi luată în serios", susţine Preda.

În opinia sa, dificultăţile relaţionării centrului cu provincia sunt cunoscute, de altfel, de toată lumea românească, care suferă de pe urma unei centralizări prost rânduite.

"Un partid modern, adică responsabil, caută soluţii. Inclusiv pentru sine", mai spune Cristian Preda, adăugând că un alt coleg de partid, deputatul Cezar Preda, nu vede lucrurile la fel ca el.

"Domnul Cezar Preda nu vede aşa lucrurile. Pentru domnia sa, dacă spui ceea ce spune domnul Frunzăverde, cazi în păcat. Zice domnul Cezar Preda: «Şi oamenii simpli ştiu că atunci când au o problemă în familie nu se duc în stradă să spună că s-au certat cu nevasta sau nu-i place cum găteşte nevasta sau nu-i place că (sic!) copilul a luat nu ştiu ce notă». Domnul Cezar Preda vede într-un partid un fel de familie pe cale de destrămare. Cacofonia conţinută de fraza reprodusă aici nu e cea mai gravă eroare a domnului vicepreşedinte", susţine europarlamentarul PDL.

Cristian Preda continuă: "Pentru că, după ce oferă umanităţii o nouă viziune despre partidele politice, domnul Cezar Preda găseşte cu cale să afirme că «Nu există o situaţie mai sensibilă cum este acum a Partidului Democrat Liberal». Cu alte cuvinte: ceilalţi nu pot spune că organizaţia are probleme, doar eu pot recunoaşte că suntem în mare pericol! Descoperim, de fapt, aici diferenţa dintre probleme şi vanităţi".

Europarlamentarul PDL arată că Cezar Preda "luptă pe frontul public - cu mijloacele care îi stau la îndemână - dar nu pentru a sesiza probleme şi a defini soluţii, ci pentru a exprima propriile sale vanităţi".

"Şi pentru ca nu cumva să ne înşelăm asupra calităţii stilisticii practicate de domnia sa, domnul Cezar Preda ţine cu tot dinadinsul că îmi dedice şi mie o cacofonie în mijlocul unei fraze demne de nemuritoarele personaje ale lui Nenea Iancu: «Dar unii cred că ies în evidenţă, şi nu e cazul lui Sorin, mă refer la ceilalţi, care cred că dacă vin cu descoperirea roţii acum lumea o să zică (sic!) că se şi pricep şi că vor cu adevărat să se implice. Eu cred că un om politic nu e de ajuns să spună ceva, ci să şi facă ceva şi să găsească mijloace să se şi realizeze ceea ce spune»", menţionează Cristian Preda în postarea pe blog.

În concluzie, Cristian Preda susţine că relaţia dintre centru şi provincie trebuie redefinită, nu doar în partidele politice.

"Iată doar una dintre temele de pe agenda asumată de PDL la sfârşitul acestei săptămâni", apreciază el, referindu-se la reuniunea PDL de la Poiana Braşov, de sâmbătă, în care va avea loc un Colegiu Director la care vor participa parlamentarii, europarlamentarii şi liderii de filiale ai partidului.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat la Realitatea FM, despre contrele din interiorul PDL, că "şi oamenii simpli ştiu că atunci când au probleme în familie nu se duc pe stradă să spună că nu le place cum găteşte nevasta sau că nu le convine pentru că a luat copilul nu ştiu ce notă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici