Cristian Rizea nu poate fi arestat, au decis deputaţii. Reacţia deputatului PSD: Cereţi sondajele de la PNL şi veţi înţelege motivul pentru ceea ce mi se întâmplă

Deputatul PSD Cristian Rizea nu poate fi arestat, a decis miercuri plenul Camerei Deputaţilor, după ce a încuviinţat reţinerea acestuia, au declarat surse parlamentare.

4104 afișări
Imaginea articolului Cristian Rizea nu poate fi arestat, au decis deputaţii. Reacţia deputatului PSD: Cereţi sondajele de la PNL şi veţi înţelege motivul pentru ceea ce mi se întâmplă

Cristian Rizea nu poate fi arestat, au decis deputaţii - surse

Din 243 de deputaţi prezenţi, au fost valabil exprimate 226 de voturi, potrivit anunţului oficial. Astfel, 120 de deputaţi au votat pentru, 105 împotrivă, iar un vot a fost anulat.

Pentru ca deputatul PSD să poată fi arestat ar fi fost nevoie de 122 de voturi.

Deputatul PSD Cristian Rizea le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

Cristian Rizea: Cereţi sondajele de la PNL şi veţi înţelege motivul pentru ceea ce mi se întâmplă

Deputatul PSD Cristian Rizea a sugerat miercuri, după votul asupra cererii procurorilor DNA, că liberalii au legătură cu situaţia în care a ajuns, în condiţiile în care era cotat în sondaje cu mari şanse să câştige primăria sectorului 5 al Capitalei.

"Cereţi sondajele de la PNL care au fost gata luni şi veţi înţelege motivul pentru care mi se întâmplă ce mi se întâmplă acum. Întrebaţi-i pe cei de la PNL, că poate în sondajele de la PSD nu aveaţi încredere. Sunt mai obiective poate cele ale adversarilor politici. Întrebaţi şi veţi avea răspunsul la ceea ce mi se întâmplă", a declarat Cristian Rizea după ce a fost ''salvat'' de deputaţi de arestare la 2 voturi diferenţă.

El a afirmat că nu se va răzgândi în privinţa candidaturii la Primăria sectorului 5 al Capitalei.

"Eu când spun o vorbă, sunt om de onoare şi niciodată nu o să-mi calc cuvântul. Nu s-a putut, asta e, dar demnitatea nu o să mi-i ia nimeni", a adăugat Rizea.

El le-a mulţumit colegilor săi deputaţi, "care au înţeles că justiţia nu se face cu cătuşe la mâini".

"Niciodată nu voi împiedica actul de justiţie. Mă voi prezenta ori de câte ori voi fi conviocat de procurorii DNA. Până la urmă, am încredere în justiţie, în sistemul juridic şi-mi vpoi dovedi nevinovăţia" , a spus după vot deputatul PSD.

Rizea a spus că ziua de miercuri a fost "un examen greu pe care trebuia să-l treacă".

"Sunt pregătit pentru orice, am fost pregătit pentru orice, pentru că nu mi-e frică decât de Dumnezeu", a mai spus deputatul social-democrat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici