Cristian Tudor Popescu: Băsescu - avocatul lui Vântu

A face liste negre pe baza opiniilor exprimate public de nişte oameni e un procedeu introdus în presa postdecembristă de lătura, maculatura "România mare" în anii '90. Nu pot fi de acord cu un asemenea procedeu specific presei din regimurile securist-dictatoriale.

29 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu: Băsescu - avocatul lui Vântu

Cristian Tudor Popescu: Băsescu - avocatul lui Vântu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Sunt unii care îl apără pe Vântu astăzi în mod deloc dezinteresat? Evident că da. Ce făcea însă dl. Băsescu în 2007, chiar înaintea referendumului privind suspendarea sa? (...) Pe atunci, dl. Băsescu nu folosea încă moguli. La întrebările mele repetate, de ce nu îl pune şi pe Vântu alături de Patriciu şi Voiculescu ca oligarh, dl. Băsescu a răspuns, n-o să vă vină să credeţi, dar luaţi înregistrarea, "pentru că Vântu nu este implicat în politică, domnule Popescu, spre deosebire de Patriciu şi Voiculescu care vor să aibă, în afară de putere financiară, şi acces la pârghiile politice ale statului în interes personal".

Minute în şir, acelaşi domn Băsescu care de doi ani încoace vorbeşte de complotul antistatal al mogulului Vântu, cumpărător de oameni politici şi formatori de opinie, l-a apărat pe S.O. Vântu. Atunci, Vântu era mogulul bun, aşa cum este astăzi patronul B1TV, clanul Păunescu.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici