Cristoiu: Iohannis a întins partidelor o capcană cu acest decret. Nu-l interesează dacă se votează. Vrea să pice prost PSD-ul

  • Ion Cristoiu consideră că preşedintele Klaus Iohannis a întins partidelor politice o capcană prin decretul emis marţi
4198 afișări
Imaginea articolului Cristoiu: Iohannis a întins partidelor o capcană cu acest decret. Nu-l interesează dacă se votează. Vrea să pice prost PSD-ul

Cristoiu: Iohannis a întins partidelor o capcană cu acest decret. Nu-l interesează dacă se votează. Vrea să pice prost PSD-ul

Preşedintele Klaus Iohannis a întins partidelor o capcană prin decretul de prelungire a stării de urgenţă, a declarat analistul politic Ion Cristoiu, marţi seara, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

„Tot acest decret este un decret electoral, o răfuială cu PSD. Se creează o atmosferă apocaliptică, iar dacă PSD nu va vota, va fi considerat un gest criminal. Pe Iohannis nu îl interesează dacă se votează sau nu. Important este să pice prost PSD-ul”, a spus Cristoiu.

În opinia sa, PSD va vota acest decret.

„Partidelor le-a fost intinsă o capcana cu acest decret. PSD-ul va vota. În România nu s-a întâmplat nimic apocalptic. De ce acest decret? Eu cred că cei de la PNL vor să amâne alegerile”, a mai declarat analistul politic.

Cristoiu consideră că există „o prăpastie” între decretul privind instituirea stării de urgenţă şi cel prin care această stare este prelungită.

„Avem de a face cu o adancire a stării de urgenţă. Este o prăpastie între cele două decrete. Decretul de astăzi adaugă 40 de articole, toate pentru adâncirea, mărirea numărului de măsuri”, a spus el.

În opinia sa, din prevederile noului decret reiese că Armata va juca rolul de Poliţie.

„Pentru prima dată în istoria postdecembristă, armata devine poliţie. Armata primeşte drepturi pe care nu le-a avut până acum. Art. 7 - personalul militar care participă la menţinerea ordinii, are abilitatea să legitimeze şi să verifice motivul deplasării. Armata poata îndruma traficul. A devenit poliţie rutieră. E ca la Timişoara în 89’, armata are dreptul să intervină”, a spus Cristoiu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici