CRIZA IMIGRANŢILOR - Dragnea, despre ordinul lui Cîmpeanu privind imigranţii: Nu ştiu ce a avut în minte. În cazul primirii de imigranţi, vor fi alocaţi bani în plus serviciilor secrete

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat, miercuri, "surprins" de ordinul dat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, privind evaluarea spaţiilor din cămine pentru eventuala primire a imigranţilor, spunând că acesta ar trebui să fie "mai ponderat" în comunicarea publică.

1345 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Dragnea, despre ordinul lui Cîmpeanu privind imigranţii: Nu ştiu ce a avut în minte. În cazul primirii de imigranţi, vor fi alocaţi bani în plus serviciilor secrete

Dragnea, despre ordinul lui Cîmpeanu privind imigranţii: Nu ştiu ce a avut în minte, am fost surprins

"Eu nu ştiu ce a avut în minte domnul ministru al Educaţiei, dar eu cred că ar trebui să fie mai ponderat şi el, şi toţi miniştrii, şi această acţiune trebuie să fie sub o coordonare unitară", a spus Dragnea, într-un interviu acordat Europa FM.

Liderul PSD a precizat că nu a vorbit cu Sorin Cîmpeanu şi nici nu ştie dacă şi cu cine s-a consultat acesta, fiind "surprins" de acţiunea ministrului. Mai mult, Dragnea spune că în astfel de chestiuni doar CSAT poate dispune măsuri şi trebuie să aibă o strategie bine pusă la punct.

"În situaţii de genul acesta trebuie să fie din partea instituţiilor abilitate o coordonare şi o comunicare unitară. (...) Românii sunt foarte îngrijoraţi şi orice comunicare necoordonată pe acest subiect nu face decât să crească îngrijorarea în rândul românilor", a mai spus Liviu Dragnea.

Ministerul Educaţiei a solicitat marţi, universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice evantuale spaţii de cazare pe care ar putea să le pună la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, fără afectarea procesului de învăţământ.

Marţi, inspectoratele judeţene din ţară şi universităţile au primit de la Ministerul Educaţiei solicitarea de a transmite o situaţie a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor şi în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, în cazul în care numărul acestora ar fi mai mare decât capacitatea de cazare din cele şase centre prntru imigranţi.

”Ministerul Educaţiei răspunde la toate solicitările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. (...) Ministerul Educaţiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare şi consiliere psihologică”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei de coaliţie, că poziţia expimată de preşedintele Klaus Iohannis legată de primirea refugiaţilor în România este foarte "clară", respectiv statul român poate primi maximum 1780 de imigranţi.

Dragnea spune că vor fi alocaţi bani în plus serviciilor secrete în cazul primirii de imigranţi

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Europa FM, că serviciile secrete vor trebui să primească bani în plus în anul 2016, dacă România va accepta primirea de imigranţi, cuantumul sumei urmând a fi stabilit după ce vor exista cifre exacte cu privire la numărul imigranţilor.

"Este o consecinţă firească a unei posibile acceptări a unui număr de imigranţi în România. Există evaluări făcute la instituţiile abilitate, care sunt costurile necesare pentru această operaţiune şi bineînţeles că Guvernul, Ministerul de Finanţe, vor propune alocarea acestei sume, iar Parlamentul o va aproba", a spus Dragnea, întrebat dacă Serviciile vor avea nevoie de bani în plus.

Acesta a precizat că nu a discutat cu şefii serviciilor pe această temă, iar suma nu a fost încă stabilită, urmând a se aştepta deciziile Consiliului European din octombrie.

De asemenea, Dragnea şi-a mai exprimat speranţa şi încrederea că preşedintele Klaus Iohannis va avea putere de negociere în Consiliu astfel încât României să nu îi fie impus un număr mai mare de imigranţi decât poate primi în condiţii de securitate.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu poate primi mai mult de 1.785 şi a precizat că cifrele privind numărul refugiaţilor pe care ar urma să îi primească România, prezentate de ”diverse gazete”, sunt ”speculaţii jurnalistice”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici