Video Croitoru:Am primit asigurări că voi fi învestit de o majoritate parlamentară

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a afirmat, vineri, că a primit "asigurări" atât atât din partea preşedintelui Traian Băsescu, cât şi de la liderii PDL că va fi învestit în Parlament de o majoritate parlamentară, având în vedere contextul economico-financiar.

23 afișări

"Am hotărât să îmi asum răspunderea de a duce la îndeplinire mandatul încredinţat de preşedintele României. Reamintesc că am început discuţiile cu PDL, care mă sprijină, am avut negocieri cu alianţa politică a PSD-PC, am avut discuţii cu PNL şi reprezetanţii minorităţilor din Parlament şi, de asemenea, cu UDMR. După ce aceştia din urmă mi-au comunicat că nu îmi vor da votul, m-am reîntâlnit cu PDL şi cu preşedintele României. Am primit asigurări, atât de la PDL, cât şi de la preşedintele României, că, având în vedere împrejurările economico-financiare actuale, voi fi învestit de o majoritate parlamentară", a spus Croitoru.

Premierul desemnat a arătat că aceste asigurări au reprezentat pentru el un bun temei să acţioneze în continuare şi să formeze o echipă guvernamentală apelând la oameni capabili să soluţioneze problemele cu care se confruntă ţara.

El a amintit că nu este politician şi a asigurat că nici nu intenţionează să intre în politică şi a apreciat că Parlamentul va judeca formula guvernamentală propusă atât din perspectivă politică, dar şi din perspectivă economică şi financiară.

"Am judecat cu mare atenţie, împreună cu colegii care au acceptat să facă parte dintr-un eventual guvern condus de mine, şi vreau să vă spun că deşi aparent foarte multe prognoze, analize, verdicte date de diverşi analişti mă creditează cu şanse destul de mici, eu cred că şansele noastre sunt destul de mari, iar aceasta se datorează faptului că cei care au dat o şansă destul de mică au judecat dintr-o perspectivă eminamente politică. Pe această bază spun că şansele sunt relativ mari, nu relativ mici, cum sunt date acum de foarte mulţi analişti", a apreciat Croitoru.

Premierul desemnat a anunţat că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.

Ministerul pentru IMM şi cel pentru Relaţia cu Parlamentul vor fi desfiinţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici