Cum explică Ministrul Sănătăţii relaxările? Rafila: Decât reguli extrem de dure şi nerespectate, mai bine relaxare şi respect

Decât să existe în România reguli extrem de dure care nu sunt respectate, e mai bine să fie o anumită relaxare, cu respectarea riguroasă a regulilor, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

3145 afișări
Imaginea articolului Cum explică Ministrul Sănătăţii relaxările? Rafila: Decât reguli extrem de dure şi nerespectate, mai bine relaxare şi respect

Sursa Foto-Mediafax

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că sunt mulţi care fac o comparaţie între măsurile de relaxare luate acum şi cele din vară.

„Cele din vară au fost luate pe un trend crescător constant, acum ne aflăm pe un trend descendent şi sperăm să putem să îl menţinem aşa. Pentru acest lucru trebuie să înţeleagă toată lumea că trebuie să respectăm regulile. Decât să avem reguli extrem de dure, limitative care nu sunt respectate, este mai bine să avem o anumită relaxare şi cu respectarea riguroasă a tuturor acestor reguli. În paralel ne pregătim şi pentru situaţia generată de apariţia noii tulpini”, afirmă ministrul.

Faptul că sunt patru zile - 24 şi 25 decembrie, 31 decembrie şi 1 ianuarie - în care manifestările în aer liber pot fi organizate fără limitări deosebite nu înseamnă că „trebuie să transformăm aceste manifestări în vector de propagare a infecţiei. De asta este practic posibilă organizarea de manifestări în spaţii deschise fără niciun fel de probleme, cu o condiţie: populaţia să aibă un comportament preventiv”.

Rafila adaugă că autorităţile nu îşi doresc sancţionări, dar unde se vor impune, se vor da.

„Eu cred că, dincolo de cetăţeni, principalii avocaţi ai respectării măsurilor trebuie să fie operatorii economici. Trebuie să asigure respectarea tuturor măsurilor la toate tipurile de activităţi pe care le realizează. Este un lucru esenţial şi este cheia ieşirii din pandemie, alături de vaccinare şi testare”, spune ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici