Cum te păcălesc parlamentarii că muncesc: Doar 10 proiecte adoptate, din cele 575 de pe ordinea de zi

  • La ultima şedinţă de plen, pe ordinea de zi a Parlamentului au fost 575 de proiecte de lege
  • Niciun for nu a reuşit însă vreodată să depăşească 40 de proiecte adoptate pe zi
  • Cel mai vechi proiect din ultimul plen este din 2014 şi vizează recunoaşterea delfinilor ca fiind persoane non-umane
545 afișări
Imaginea articolului Cum te păcălesc parlamentarii că muncesc: Doar 10 proiecte adoptate, din cele 575 de pe ordinea de zi

Cum te păcălesc parlamentarii că muncesc

Marius Paşcan, deputat PMP, a declarat că în fiecare săptămână sunt câteva sute de iniţiative şi în cea mai mare parte nu se dezbat.

„Eu de când sunt deputat cred că am dezbătut într-o săptămână maxim 30-40 de iniţiative”, a spus Paşcan.

Deputatul se declară nemulţumit de ritmul colegilor, dar nici el nu le face viaţa mai uşoară: este iniţiatorul a 137 de propuneri legislative, dintre care doar nouă au devenit legi.

Marius Paşcan este din Mureş şi se află la primul mandat. În 2014, însă, un alt coleg de-al său propunea legea de recunoaştere a delfinilor ca fiind persoane non-umane. Acum Marius Paşcan, la şase ani distanţă, declară: „Cunosc proiectul, aveţi dreptate. Sunt astfel de proiecte puse pe ordinea de zi doar să fie. Nu au nicio intenţie să le aducă în faţă. Sunt subiecte care sunt importante, altele nu sunt importante”.

Numai de marţi au rămas restante 565 de proiecte pentru şedinţa următoare.

Dacă păstrează acest ritm, deputaţii mai au nevoie de 2 ani ca să termine munca.

Unele legi au ajuns în Camera Deputaţilor după ce au trecut tacit.

„De ce au stat prin sertare şi nu au fost discutate, întrebaţi-i pe cei care sunt în comisii şi trebuiau să le discute”, spune deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Zilele trecute, Senatul a adoptat tacit 47 de proiecte de lege, printre care organizarea căsătoriilor în grădini publice.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici