Curaj despre Academia de Ştiinţe ale Securităţii: Am hârtie de la ANI, nu e conflict de interese

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat că ANI a arătat că nu este în conflict de interese în ceea ce priveşte calitatea de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, el precizând că indemnizaţia pe care o primeşte şi pe care o donează se ridică la 2.700 de lei.

906 afișări
Imaginea articolului Curaj despre Academia de Ştiinţe ale Securităţii: Am hârtie de la ANI, nu e conflict de interese

Curaj despre Academia de Ştiinţe ale Securităţii: Am hârtie de la ANI, nu e conflict de interese (Imagine: Silvia Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

Curaj a făcut aceste afirmaţii miercuri, la finalul şedinţei Executivului, el răspunzând astfel întrebărilor jurnaliştilor prezenţi.

Reprezentanţii mass-media l-au întrebat pe ministrul Educaţiei dacă îşi dă demisia din calitatea de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, dacă a aflat cât este indemnizaţia pe care o primeşte şi dacă a donat-o.

"Indemnizaţia este 2.700 de lei, este aceeaşi pentru toţi membrii. Am donat-o, aşa cum am spus, nu am mai primit-o după prima donaţie. O singura dată dată am primit-o după ce am ajuns ministru că nu am reuşit...Şi am primit de la ANI hârtia clară care este şi online că nu este niciun fel de conflict de interese. Hârtia am cerut-o sau, mă rog, opinia ANI am cerut-o imediat ce am ajuns în poziţia în care sunt", a răspuns ministrul Curaj.

Ministrul Educaţiei a declarat în cadrul unui interviu acordat Agenţiei MEDIAFAX la începutul lunii februarie că, de când a devenit ministru, a donat indemnizaţia pe care a primit-o de la ASSN, de valoarea unui salariu mediu pe economie, iar recent a cerut să nu mai primească deloc indemnizaţia.

Mai mult, el a explicat şi cu ce s-a ocupat cât timp a fost membru al acestei Academii. "Am cerut să nu mai primesc indemnizaţia de la Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN). Ce am primit după ce am devenit ministru am donat şi după aceea am solicitat să nu mai primesc. Valoarea cred că este de salariu mediu”, a spus pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei.

Întrebat de ce nu se retrage din Academie, ministrul a răspuns că educaţia este prioritate naţională din punct de vedere al securităţii şi siguranţei pe termen lung a României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici