CV.Tudor critică gestul lui Băsescu de a-l decora pe PF Teoctist

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a declarat surprins, vineri, de gestul preşedintelui Traian Băsescu de a-l decora pe Patriarhul Teoctist după ce şeful statului a girat în Parlament Raportul Tismăneanu, care conţine referiri critice la adresa acestuia.

1 afișare
Imaginea articolului CV.Tudor critică gestul lui Băsescu de a-l decora pe PF Teoctist

CV.Tudor critică gestul lui Băsescu de a-l decora pe PF Teoctist

El a apreciat, într-o conferinţă de presă, că scena decorării a fost "de un grotesc funebru" şi l-a criticat pe Traian Băsescu pentru că ar fi girat, citind raportul în Parlament, "o înjurătură mitocănească" împotriva Bisericii Creştine.

Vadim Tudor a amintit că, potrivit unui capitol din respectivul raport, revenirea, în 1990, a lui Teoctist în cea mai înaltă demnitate ecleziastică ar fi fost "percepută în medii ale intelectualităţii critice ca un eveniment nefast, ca pe un început al restauraţiei neocomuniste care a blocat purificarea ierarhiei de colaboratori şi agenţi de influenţă ai Securităţii şi a întârziat reforma morală a societăţii".

În documentul citat se mai vorbea despre "o alianţă nefericită" între un fost secretar de partid ateu şi "un prelat compromis din punct de vedere moral".

Corneliu Vadim Tudor a mai precizat că această abordare a fost calificată drept "inacceptabilă şi neconformă cu adevărul istoric" de către Patriarhia Română, care a făcut public un comunicat în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici