CV Tudor: Fraudele sunt la Federaţia Comunităţilor Evreieşti, în jurul ei roieşte o gaşcă de profitori

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "fraudele sunt la Federaţia Comunităţilor Evreieşti", fraude grave şi pentru care reprezentanţii federaţiei vor plăti, referindu-se la articolul publicat de cotidianul israelian "Haaretz".

3 afișări
Imaginea articolului CV Tudor: Fraudele sunt la Federaţia Comunităţilor Evreieşti, în jurul ei roieşte o gaşcă de profitori

CV Tudor: Fraudele sunt la Federaţia Comunităţilor Evreieşti, în jurul ei roieşte o gaşcă de profitori

"Ei sunt cei care profanează acele locuri sacre, ei permit să râme porcii în cimitirele evreieşti şi să pască vacile, caii, boii şi alte vietăţi", a spus liderul PRM, adăugând că el este cel care îi apără pe evrei şi moştenirea lor culturală. De asemenea, el a mai afirmat că în jurul Federaţiei, unde se află şi oameni cinstiţi, "roieşte o gaşcă de profitori".

Preşedintele PRM a subliniat că, în sprijinul afirmaţiilor sale, el vine cu "dovezi concrete, cu fotografii". "Noi am produs dovezi, am venit cu poze la televiziune şi în Senat, am venit cu fotografii cu cimitire evreieşti unde pasc caii, vacile, boii, trec căruţe, s-a făcut toaletă publică pe mormintele evreilor care sunt fraţii noştri", a spus Corneliu Vadim Tudor.

"Ei exploatează cimitirele şi sinagogile şi îi acuză pe alţii", a susţinut senatorul.

"De ce s-a ajuns la asemenea sacrilegii? Cine a permis?", a întrebat senatorul PRM, care a arătat că se va ocupa îndeaproape să treacă legea al cărei autor este privind înfiinţarea unei comisii mixte, alcătuită din evrei din toată lumea, care să supravegheze modul de administrare a acestor bunuri. Potrivit lui Vadim Tudor, atât timp cât evreii din America şi din Europa dau bani, au şi ei dreptul să ştie "pe ce se duc banii" şi cine "apără acele sanctuare ale părinţilor şi strămoşilor lor".

"Acestea sunt prostii şi diversiuni ordinare", a spus Vadim Tudor despre articolul din "Haaretz". "Eu ştiu că în istorie au existat evrei antisemiţi. Nu credeam ca un ziar important din Israel să facă politică antisemită, să fie impotriva intereselor israeliene în România şi în lume", a mai arătat senatorul.

Potrivit lui Vadim Tudor, în urmă cu trei săptămâni, în cel mai mare ziar din Israel, Ma'ariv, a apărut un material "în care era lăudată aşa-zisa lege Vadim Tudor, lua declaraţii preşedintelui Asociaţiei evreilor americani originari din România, David Kahan", fapt care a determinat cumpărarea unui loc "într-un ziar rival ca să dea această replică".

"Afacerile le fac cei de la Comunitatea Evreiască din România pe bani grei. Au vândut la tot felul de escroci pietrele cimitirelor, necropolelor, au dat sinagogi, temple corale, fac discoteci, fac săli de spectacole, iar evreii din America, din Israel şi din Europa vor să se facă o comisie mixtă. Aceasta doreşte legea Vadim Tudor", a răspuns el, întrebat despre acuzaţiile care i-au fost aduse în cotidianul israelian.

Pe de altă parte, liderul PRM a spus că David Kahan va răspunde "acelei mizerii" din "Haaretz".

"Ce interes financiar are David Kahan? Vedeţi-vă de treabă. Unde intră David Kahan în cinci minute nu intrăm noi nici în cinci ani. (...) E un personaj foarte important şi foarte corect. Are morţi în România şi nu îi e indiferent ce se întâmplă cu osemintele acestor înaintaşi şi ai altora", a mai spus şeful PRM.

Potrivit ediţiei electronice a ediţiei de vineri a cotidianul "Haaretz", activiştii evrei ultraortodocşi şi grupurile antisemite româneşti îşi unesc eforturile pentru a prelua controlul cimitirelor evreieşti din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici