Dacian Cioloş, anunţ surpriză pentru Dan Barna: „Candidez pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS”

  • Dacian Cioloş a făcut anunţul făcută după o şedinţă care a avut loc la Palatul Cotroceni, iar Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, pare să fie surprins de anunţ.
  • Fuziunea dintre USR şi PLUS a fost aprobată în luna aprilie de Curtea de Apel Bucureşti.
  • Congresul USR-PLUS la care va fi aleasă noua conducere va avea loc în toamnă.
1207 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş, anunţ surpriză pentru Dan Barna: „Candidez pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS”

Dacian Cioloş, anunţ surpriză pentru Dan Barna: candidez pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului. Anunţul a fost făcut luni, în timp ce copreşedinţii USR PLUS dădeau declaraţii despre consultările de la Palatul Cotroceni pe marginea proiectului România Educată.

„Candidez, o să candidăm amândoi, e mai bine pentru ca USR PLUS în următorii ani să conteze... Sigur, împreună cu Dan, eu sper să fie şi alţi candidaţi, asta înseamnă să fie un partid viu”, a spus Dacian Cioloş.

Se pare că anunţul l-a luat pe nepregătite pe Dan Barna. Aflat lângă Dacian Cioloş, acesta a părut surprins de decizia aliatului său. În plus, Cioloş a recunoscut faptul că în USR PLUS sunt tabere care au idei diferite.

„O să vedeţi, noi le avem de mult. Ţineţi minte în urmă cu un an, doi când ne criticaţi că sunt scandaluri în USR PLUS şi vă spuneam că sunt dezbateri fireşti, ei acum le vedeţi şi la alte partide. O să fie dezbateri tot timpul”, a precizat Cioloş.

Anunţul de luni vine în contextul în care Dan Barna a spus de mai multe ori că vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS, refuzând astfel oferta lui Dacian Cioloş prin care cei doi renunţau la candidaturi pentru a susţine altă persoană.

Fuziunea dintre USR şi PLUS a fost aprobată în luna aprilie de Curtea de Apel Bucureşti. Conducerea USR-PLUS este deţinută de cei doi lideri, Dan Barna de la USR şi Dacian Cioloş de la PLUS. Congresul USR-PLUS la care va fi aleasă noua conducere va avea loc în toamnă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici