Dacian Cioloş: Ministrul Virgil Popescu este ţinut în braţe în continuare şi eu nu înţeleg de ce

Reducerea risipei este un lucru de bun simţ, declară la RFI eurodeputatul Dacian Cioloş, membru al partidului REPER. El acuză de incoerenţă Guvernul de la Bucureşti, care e restant în opinia sa la mai multe capitole, în plină criză energetică.

226 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Ministrul Virgil Popescu este ţinut în braţe în continuare şi eu nu înţeleg de ce

Sursa Foto - Facebook - Dacian Cioloş/ Virgil Popescu

”E foarte important să reducem risipa şi ăsta e un lucru de bun simţ. Am văzut tot felul de reacţii în spaţiul public, inclusiv din partea unor politicieni care încercau să atingă coarda sensibilă a unei părţi din populaţie legat de ceea ce se întâmpla pe vremea comunismului. Şi eu am trăit în acea perioadă când ni se tăia curentul şi erau o grămadă de restricţii inclusiv la alimente, care aveau alte cauze. E vorba acum despre măsuri de bun simţ. Nimeni nu spune să nu-ţi trăieşti viaţa corect, dar reducerea risipei nu cred că e o măsură care să afecteze drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Trebuie să ne întoarcem la bunul simţ, inclusiv atunci când e vorba de consumul de energie, aşa cum ar trebui să avem bun simţ când e vorba de a consuma orice resursă naturală care nu e inepuizabilă”, spune Dacian Cioloş.

Eurodeputatul declară că ”Guvernul este restant la multe lucruri legat inclusiv de preţul energiei”.

„De un an de zile ni se promit măsuri eficiente care să reducă impactul pe care creşterea preţului la energie îl are asupra populaţiei. Am văzut tot felul de încercări nereuşite şi nereuşite pe pielea cetăţenilor. Eu cred că aici este Guvernul în primul rând restant, să vină cu soluţii eficiente, să reducă impactul mai ales asupra categoriilor sociale cel mai mult afectate şi evident, să găsească soluţii coerente de aprovizionare cu energie, ca să facem cel puţin ceea ce ţine de noi, atât pe termen scurt, cât şi măsuri pe termen mediu (...). Nu văd coerenţă în măsurile Guvernului. Evident că nimeni nu are soluţia miracol. Văd şi alte state membre din UE care încearcă diferite formule, diferite soluţii. Nu am văzut din partea ministrului Energiei încă de la început un plan coerent de care să se ţină, să iasă public să-l explice, atunci când vede că anumite măsuri nu funcţionează să recunoască că nu funcţionează şi să vină cu alte soluţii (...). Ministrul Energiei este ţinut în braţe în continuare şi eu nu înţeleg de ce, oricât aş face efortul să înţeleg”, încheie Cioloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici