Dacian Cioloş: Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD

Dacian Cioloş a declarat că, în cazul în care PLUS va ajunge la guvernare nu va tăia salariile şi pensiile, precizând că PSD le-a crescut „pe banii altora”. Liderul PLUS a precizat că partidul pe care îl conduce nu are nevoie să semneze un pact cu PSD.

285 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD

Dacian Cioloş: Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD

„PLUS nu va tăia salariile şi pensiile românilor dacă ajunge la guvernare. Declar acest lucru cât se poate de ferm, pentru a pune capăt minciunii pe care Viorica Dăncilă o tot repetă în spaţiul public. PSD şi-a făcut un obicei din a câştiga voturi inducându-le românilor diferite spaime, ba a străinilor care vor să ne ia ţara, ba a opoziţiei care vrea să taie salariile şi pensile. Atât ştie partidul lui Liviu Dragnea şi al Vioricăi Dăncilă: să îi sperie pe oameni că, dacă «opoziţia cea rea» vine la putere, o să le ia din ceea ce PSD le-a dat cu atâta “mărinimie”. Strategie ieftină de campanie, inventată de Ion Iliescu şi de colegii lui în anii '90. Oamenii s-au convins în atâţia ani că sunt doar vorbe goale”, a scris Dacian Cioloş, sâmbătă, pe Facebook.

Liderul PLUS a adăugat că partidul pe care îl conduce va plăti pensiile şi salariile dezvoltând economia.

„Tot ce a făcut PSD când a guvernat ţara a fost să crească cu sume derizorii salariile bugetarilor şi pensiile şi să umple cu sume uriaşe conturile clientelei de partid. Iar aceste creşteri nu s-au bazat pe vreo strategie savantă care să ajute economia românească să se dezvolte, ci prin împrumuturi externe care au îndatorat generaţii şi generaţii de acum înainte. Oamenii trebuie să ştie: PSD a amanetat viitorul copiilor noştri. PSD e partidul care măreşte salarii şi pensii pe banii altora. Noi vrem să plătim aceste salarii şi pensii dezvoltând economia şi permiţând românilor care vor să muncească cinstit să o facă la ei în ţară, nu prin străinătate”, a explicat Cioloş.

Acesta a mai spus că, în mod ironic, când Viorica Dăncilă propunea un pact pentru „bunăstarea” românilor, BNR anunţa că datoria externă a României a crescut în prima jumătate a anului cu peste opt miliarde de euro.

„Ca o ironie a sorţii, exact în ziua în care Viorica Dăncilă propunea un pact pentru «bunăstarea» românilor şi soma opoziţia să semneze că nu va tăia salariile şi pensiile, Banca Naţională dădea un comunicat în care ne anunţa că datoria externă a României a crescut, în primele şapte luni din acest an, cu peste opt miliarde de euro, în special din cauza împrumuturilor făcute de Ministerul Finanţelor prin emisiunile de euroobligatiuni”, a completat Dacian Cioloş.

El a precizat că PSD nu ştie decât să se împrumute pentru a putea plăti pensiile şi salariile.

„Noi nu avem nevoie să semnăm un pact cu PSD, ştim exact ce avem de făcut pentru a plăti pensiile şi salariile cetăţenilor români nu din bani de împrumut, ci din bani produşi în România. Atât a învăţat PSD, să se împrumute ca să plătească salariile şi pensiile, iar apoi să spună că avem creştere economică. Orice economist ştie, chiar şi cei care o sfătuiesc pe Viorica Dăncilă, că o creştere economică bazată doar pe consum nu este o creştere sănătoasă şi că ea se va întoarce, în scurt timp, împotriva oamenilor”, a conchis Cioloş.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Taguri:
cioloş,
pact,
dăncilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici