Dacian Cioloş: Oamenii care au ieşit în stradă nu au fost cumpăraţi cu iluzii, nici aduşi cu autocarele

Fostul premier Dacian Cioloş a comentat duminică seară că românii care au ieşit în stradă să protesteze împotriva PSD nu au fost aduşi cu autocarele, nici nu au fost cumpăraţi cu promisiuni şi iluzii.

4490 afișări
Imaginea articolului Dacian Cioloş: Oamenii care au ieşit în stradă nu au fost cumpăraţi cu iluzii, nici aduşi cu autocarele

Dacian Cioloş: Oamenii care au ieşit în stradă nu au fost cumpăraţi cu iluzii, nici aduşi cu autocarele (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

''Oamenii care au ieşit în stradă în această seară nu au fost aduşi cu autocarele, nu au fost cumpăraţi cu promisiuni şi iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare şi resorturi mult mai puternice. Se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv'', a scris Cioloş pe Facebook.

Peste 15.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului şi în faţa sediilor PSD şi ALDE. Oamenii s-au strâns la ora 17.00 la Piaţa Universităţii, unde, timp de câteva minute, a fost prezent şi şeful statului, Klaus Iohannis. ''O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia, să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia ca zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii sunt, pe bună dreptate, indignaţi'', a spus Iohannis.

Protestele au început în ţară după ce Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

''M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date'', a scris Dragnea pe Facebook duminică seara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici