Dan Barna, după votul din Comisia LIBE: Kovesi are şanse crescute de a deveni procuror şef european

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, la Parlament, după votul din Comisia LIBE, că Laura Codruţa Kovesi are şanse crescute de a deveni procuror şef european şi că fosta şefa DNA a arătat că este „un procuror profesionist, de încredere”.

226 afișări
Imaginea articolului Dan Barna, după votul din Comisia LIBE: Kovesi are şanse crescute de a deveni procuror şef european

Dan Barna, după votul din Comisia LIBE: Kovesi are şanse crescute de a deveni procuror şef european

„Am văzut cu satisafacţie votul din Comisia LIBE. Asta arată că pentru întrega Europă, pentru profesioniştii din instituţiile europene, politicieni la nivel euorpean, dna Kovesi este un procuror profesionist, de încredere, care, iată, acma are şanse crescute de a deveni procuror euroepan şi acesta este un lucru de care noi românii ar trebui să fim foarte mândri. În acest context, aş putea să spun că este o palmă pe care majoritatea PSD-ALDE şi acest Guvern care face români de râs de doi ani şi jumătate o primeşte o dată în plus şi de la partenerii europeni referitor la modalitatea în care România a ales să nu-şi susţină candidatul pentru o poziţie prestigioasă la nivel european. Este o veste bună pentru România, din punctul meu de vedere, şi este un mesaj care arată că lupta anti-corupţie şi statul de drept au în continuare susţinere şi acest lucru este cel mai important”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

Întrebat dacă votul din Comisia LIBE a fost politizat, liderul USR a punctat că „politizare este ceea ce s-a întâmplat cu OUG 7 (pe legile justiţiei n.r.).

”Este încercarea disperată ca de doi ani şi jumătate, din decembrie 2017, de când PSD-ALDE au preluat puterea în România, să transforme toate instituţiile în servicii de interes privat şi asta este adevărata politizare”, a adăugat liderul USR.

Reacţia liderului USR vine după ce Laura Codruţa Kovesi a primit, miercuri cele mai multe voturi în comisia LIBE, şi anume, 26 de voturi, după audierea pentru postul de procuror şef european. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi şi un vot Andres Ritter. Europarlamentarii PSD au votat împotrivă, aşa cum au anunţat de la început.

Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte, o decizie finală urmând să fie luată pentru funcţia de procuror şef european abia după negocieri cu Consiliul UE şi votul din PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici