Dan Mihalache şi-a dat demisia din PSD

Fostul deputat Dan Mihalache şi-a anunţat demisia din PSD, vineri, într-o postare pe blogul personal, menţionând că proiectele sale personale "nu mai sunt compatibile" cu calitatea de membru al Partidului Social Democrat.

27 afișări
Imaginea articolului Dan Mihalache şi-a dat demisia din PSD

Dan Mihalache şi-a dat demisia din PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis astăzi (vineri - n.r.) să renunţ la calitatea de şef al Departamentului de Sinteză şi Comunicare Publică al Partidului Social Democrat. Totodată, am decis să renunţ şi la calitatea de membru al Consiliului Naţional şi de membru al Organizaţiei PSD Maramureş, filiala Vişeu de Sus", afirmă Mihalache.

El precizează că în ultimii opt ani a muncit pentru acest partid, în calitate de consilier, analist politic, deputat, europarlamentar.

"Sunt câteva mii de pagini (şi orele de muncă aferente) prin care sper că am contribuit la modernizarea doctrinară a stângii româneşti, la conectarea ei cu social-democraţia europeană. Au fost ani frumoşi, a fost o experienţă interesantă, cu multe împliniri, dar şi cu multe dezamăgiri şi speranţe înşelate. Probabil că zona cea mai delicată a politicii româneşti rămâne cea a caracterelor. Ar fi poate multe de spus despre cum a evoluat partidul din 2001 şi până acum. Dacă schimbarea lui a fost una în bine, pe măsura aşteptărilor şi ideilor noastre. Poate altă dată, poate într-o carte care să surprindă direcţiile de evoluţie (sau involuţie) a politicii româneşti din ultimii ani…", continuă Mihalache.

El menţionează că, deocamdată, proiectele sale personale nu mai sunt compatibile cu calitatea de membru al PSD.

"Vreau ca această despărţire să fie una discretă, nu un divorţ în stil italian, aşa cum ne-au obişnuit politicienii, mai ales că sunt mulţi oameni în PSD pe care îi stimez şi la a căror prietenie ţin", conchide Mihalache.

Dan Mihalache a fost deputat PSD în legislatura 2004-2008. Între 1991 şi 1993 a lucrat la ziarul "Azi". De asemenea, a fost consilier al fostului premier Adrian Năstase între 2001 şi 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici