Dan Nica: Am avut dreptate când am spus că decretul de numire a lui Blaga este un fals

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, vineri, că decizia privind suspendarea decretului prin care el a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea MAI dovedeşte că Blaga a fost numit în baza unui fals, consecinţa fiind că toate numirile făcute în această perioadă sunt lovite de nulitate.

27 afișări
Imaginea articolului Dan Nica: Am avut dreptate când am spus că decretul de numire a lui Blaga este un fals

Dan Nica: Am avut dreptate când am spus că decretul de numire a lui Blaga este un fals (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

După ce a fost anunţată decizia Curţii de Apel Bucureşti privind suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Nica a declarat, la Galaţi, că a avut dreptate în privinţa decretului de suspendare, care dovedeşte că Blaga "a fost numit pe baza unui fals".

"Am avut dreptate atunci când am spus că decretul de numire a domnului Vasile Blaga ca ministru interimar de Interne este un fals pentru faptul că motivaţia care a fost utilizată de respectivul decret de numire era la bază pe un fals efectiv, lucru care a şi fost constatat de către instaţa de judecată", a apreciat Nica.

Fostul ministru de Interne a mai susţinut şi că "toate numirile şi instituirile care au fost făcute în această perioadă sunt lovite de nulitate".

Întrebat care vor fi acţiunile sale viitoare în legătură cu acest subiect, social-democratul a răspuns că hotărârile magistraţilor trebuie respectate.

"Eu nu am altceva de făcut. Trebuie să respectăm cu toţii hotărârea instanţei de judecată, deci din acest punct de vedere, instanţele sunt cele care decid", a răspuns fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici