Dan Nica: Procedura de infringement contra Austriei pe tema alocaţiilor este perfect justificată

Liderul europarlamentarilor PSD Dan Nica a afirmat că procedura de infringement contra Austriei anunţată de CE pentru legea care ajustează alocaţiile copiilor imigranţilor este perfect justificată şi vine la două zile după ce Guvernul a prezentat situaţia la reuniunile Preşedinţiei Consiliului UE.

141 afișări
Imaginea articolului Dan Nica: Procedura de infringement contra Austriei pe tema alocaţiilor este perfect justificată

Dan Nica: Procedura de infringement contra Austriei pe tema alocaţiilor este perfect justificată

„Nu putem accepta sub nicio formă discriminarea, dubla măsură şi standardele diferite, care nu au nicio legătură cu spiritul Tratatului European. Mă bucur că vocea europarlamentarilor şi a guvernului PSD a fost ascultată de Comisia Europeană. În timp ce PNL votează rezoluţii împotriva României în Parlamentul European, noi demonstrăm că ne ocupăm de adevăratele probleme ale cetăţenilor, apărând drepturile copiilor românilor care lucrează în Austria”, a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presă al PSD remis, joi, MEDIAFAX.

Acesta a acuzat că, deşi a anunţat că va lua măsuri, şeful statului Klaus Iohannis nu a ridicat problema şi nu a solicitat sancţionarea Austriei, în baza Tratatului European.

„Este trist să vezi cum preşedintele Iohannis, care în vara anului 2018 dădea asigurări că se va implica şi va convinge guvernul austriac să nu aprobe legea, nu a mai făcut niciun demers în acest sens. Nici nu a explicat ce demersuri a făcut, nici de ce nu a ridicat problema şi nu a cerut sancţionarea Austriei, în temeiul Tratatului European. În schimb, este foarte activ când vine vorba de a critica guvernul. Iată că realitatea îl contrazice din nou! Iar măsura Comisiei Europene împotriva Austriei, venită în urma demersurile noastre, contrazice flagrant toate acele voci care susţineau că România nu este pregătită pentru Preşedinţia Consiliului UE”, a conchis Nica.

Liderul eurodeputaţilor PSD, Dan Nica, nu este singurul care a reacţionat la măsura anunţată de Comisia Europeană împotriva Austriei.

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a spus, joi, că este cu atât mai revoltător cazul Austriei, cu cât ţara a susţinut principiul salariului egal. De asemenea, eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a anunţat că va lansa, vineri, o scrisoare deschisă adresată cancelarului austriac Sebastian Kurz referitor la acest subiect.

Comisia Europeană a înştiinţat, joi, Austria că a declanşat procedura care poate conduce la sancţionare din cauza legii privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor comunitari.

Parlamentul de la Viena a adoptat în octombrie 2018 un proiect de lege care prevede că imigranţii din alte ţări ale Uniunii Europene care muncesc în Austria vor primi pentru copiii aflaţi în ţara de origine alocaţii adaptate nivelului de trai şi veniturilor din naţiunea respectivă. Astfel, pentru cele mai multe state, inclusiv România, această măsură înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii. Măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici