Dan Nica: Voi sesiza preşedintele Parlamentului European să ia măsuri împotriva minciunilor despre premierul Dăncilă

Liderul eurodeputaţilor PSD Dan Nica a anunţat că îi va cere preşedintelui Parlamentului European Antonio Tajani să ia măsuri în legătură cu minciunile despre premierul Viorica Dăncilă, în contextul afirmaţiilor europarlamentarului luxemburghez, membru al PPE, Frank Engel.

1727 afișări
Imaginea articolului Dan Nica: Voi sesiza preşedintele Parlamentului European să ia măsuri împotriva minciunilor despre premierul Dăncilă

Nica: Voi sesiza preşedintele Parlamentului European să ia măsuri împotriva minciunilor despre premierul Dăncilă

Nica atrage atenţia că premierul Viorica Dăncilă nu a făcut niciodată declaraţiile citate de europarlamentarul luxemburghez Frank Engel privind corupţia din România, dovadă în acest sens fiind chiar înregistrarea şedinţei invocate, motiv pentru care îl va sesiza pe preşedintele Parlamentului European să ia măsuri pentru a sancţiona acest fakenews.

„Campania electorală a ajuns atât de murdară încât oricine poate să arunce orice minciună în spaţiul public şi este luat în serios fără să aducă probe. De data aceasta, însă, există înregistrarea şedinţei invocate de europarlamentarul luxemburghez Frank Engel, care arată foarte clar că premierul Viorica Dăncilă nu a făcut acele declaraţii legate de corupţie. Voi sesiza această situaţie la Preşedintele PE! Nu putem lăsa nesancţionată această minciună folosită ca armă electorală”, a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

„Nu mă miră faptul că inclusiv preşedintele Iohannis a preluat fără niciun filtru acest fakenews, rostogolindu-l mai departe în speranţa că va lovi în premierul României. Ceea ce mă face să cred că probabil multe dintre deciziile sale ca preşedinte se bazează pe fakenews, iar asta este foarte grav pentru România. Fără îndoială că şi această fumigenă este parte a planului orchestrat de binomul Preda-Macovei, care profită de orice ocazie să denigreze România în Parlamentul European pentru scopuri politicianiste”, a conchis Nica.

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin-Social, membru în PPE, a relatat că premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

„Tolerarea corupţiei este un fenomen legat de cultură şi educaţie. Corupţia are întotdeauna, actul de corupţie, doi actori – unul care dă şi unul care primeşte. Cel care dă şi cel care primeşte au o vină comună şi faptul că nu suntem noi mai vehemenţi împotriva corupţiei, cu siguranţă, se datorează şi faptului că, la noi, încă nivelul de educaţie nu este optim. Noi avem nevoie de educaţie şi să recunoaştem dacă justiţia este dreaptă sau nu, dacă un act făcut de un politician este un act de lobby sau un act de corupţie, şi aşa mai departe”, a comentat, marţi, Klaus Iohannis, cu referire la subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici