Dancă, despre o posibilă OUG pe alegerea primarilor în două tururi: Suntem în situaţii ipotetice

Ionel Dancă a afirmat, referitor la o posibilă asumare a răspunderii Guvernului sau o eventuală ordonanţă de urgenţă privind alegerea primarilor în două tururi, că acestea sunt situaţii ipotetice, nefiind luată o decizie la nivel politic în acest sens.

112 afișări
Imaginea articolului Dancă, despre o posibilă OUG pe alegerea primarilor în două tururi: Suntem în situaţii ipotetice

Dancă, despre o posibilă OUG pe alegerea primarilor în două tururi: Suntem în situaţii ipotetice

„Un răspuns referitor la declaraţiile domnului parlamentar UDMR (Attila Korodi – n.r.) vom avea în situaţia în care vom fi în acea poziţie de a avansa cu angajarea răspunderii sau cu o ordonanţă de urgenţă pentru chestiunile ridicate. În momentul de faţă, Guvernul a anunţat că îşi va angaja răspunderea pentru problemele legate de justiţie, pentru prorogarea unor termene, pentru transportul şcolar, pentru legea plafoanelor bugetare şi pentru abrogarea prevederilor nocive din OUG 114. Acestea sunt deciziile luate în ceea ce priveşte calendarul pentru angajarea răspunderii. În momentul în care acest calendar se va modifica şi va cuprinde şi alte acte normative, vom comunica atunci”, a declarat Ionel Dancă, întrebat ce poziţie are Guvernul privind afirmaţiile lui Attila Korodi despre o posibilă OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

Chestionat dacă exclude varianta adoptării prin OUG a alegerii primarilor în două tururi, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: „Eu nu am mandat să exclud nimic”.

Acesta a adăugat că nu doreşte să comenteze pe marginea poziţiei liderului deputaţilor UDMR potrivit căreia printr-o asemenea OUG Guvernul ar vrea să forţeze o moţiune de cenzură şi implicit declanşarea procedurii pentru alegerile anticipate.

„Suntem în situaţii ipotetice şi aş prefera să răspund cu afirmaţii clare cu situaţii de fapt legate de şedinţa de Guvern. Despre discuţii politice legate de modul în care ar urma să acţioneze Guvernul o să vă rog să îmi permiteţi să răspund cu altă ocazie, în urma unor deliberări politice în interiorul PNL, care să îmi permită să vă ofer răspunsul la întrebarea dumneavoastră”, a conchis Dancă.

Liderul deputaţilor UDMR Attila Korodi a afirmat că, în cazul în care Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea şi va emite OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, atunci partidul va susţine o moţiune de cenzură împotriva Executivului.

Întrebat dacă liberalii îşi vor dori dărâmarea Guvernului pentru a obţine alegeri anticipate şi atunci aţi vota această moţiune de cenzură, liderul deputaţilor UDMR a replicat: „E o decizie a PNL. Noi spunem următorul lucru: alegeri anticipate efectiv greu pot să fie făcute, organizate. Dacă se întâmplă, UDMR nu are nicio problemă cu alegerile anticipate. Noi avem o problemă cu schimbarea sistemului alegerilor înainte cu un an de zile, pentru că aici deja este un domeniu neconstituţional şi nu este normal să susţinem aşa ceva”.

Klaus Iohannis a declarat, joi, că este posibilă orice variantă în reglementarea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, printr-o lege în Parlament, asumarea răspunderii de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dancă,
alegeri,
primari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici