Dăncilă, despre consultări pe referendum: După toate atacurile lui Iohannis, o discuţie nu ar aduce mare plus/ Despre demiterea lui Toader: O decizie o voi lua în CEx

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, întrebată dacă va participa la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului pe justiţie, că personal nu crede că o discuţie cu şeful statului ar aduce mare plus pentru ea, având în vedere atacurile lui Klaus Iohannis la adresa Guvernului.

612 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre consultări pe referendum: După toate atacurile lui Iohannis, o discuţie nu ar aduce mare plus/ Despre demiterea lui Toader: O decizie o voi lua în CEx

Dăncilă, despre consultări pe referendum: După toate atacurile lui Iohannis, o discuţie nu ar aduce mare plus/ Despre demiterea lui Toader: O decizie o voi lua în CEx

„Eu nu pot să vorbesc în numele altor partide. Ceea ce pot să spun este că susţin ceea ce a spus preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Dânsul nu va participa la această reuniune solicitată de domnul preşedinte Iohannis, dar va nominaliza o delegaţie. Vom vedea cine face parte din delegaţie”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Isaccea.

Chestionată dacă ar fi dispusă să meargă la consultările de la Cotroceni, şeful Executivului a răspuns: „Sunt preşedintele executiv al PSD, dar aşa cum am spus deciziile le luăm la partid. După toate atacurile, din punctul meu de vedere, din punct de vedere personal, după toate atacurile domnului preşedinte împotriva Guvernului, împotriva prim-ministrului, cred că, cu toate că sunt un om al consensului, al dialogului, cred că o discuţie cu domnul preşedinte nu ar aduce un mare plus pentru mine”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu va merge la consultările de la Cotroceni pe tema Justiţiei pentru că nu-i place „personajul”, însă va partidul va trimmite o delegaţie.

De asemenea, ALDE a anunţat că nu va onora invitaţia la consultări lansată vineri de preşedintele Klaus Iohannis, motivând că şeful statului nu este interesat de consultări reale, ci de simularea lor.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie.

PSD şi ALDE au fost invitate să participe vineri, la consultări de la ora 11.00, respectiv 12.00. Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane, a precizat Administraţia Prezidenţială.

„Suntem un guvern politic, suntem susţinuţi politic”

În ceea ce priveşte situaţia lui Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiţiei după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

„O decizie o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să îmi spun şi eu părerea. O evaluare o prezint tot în Comitetul Executiv Naţional. Suntem un guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aceste discuţii să le avem în cadru politic, în cadrul CEx. După ce vom lua această voi ieşi public şi am să o comunic”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Isaccea, întrebată dacă a discutat cu ministrul Justiţiei şi ce va face în legătură cu schimbarea acestuia de la portofoliul Justiţiei.

Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua aşa, anunţând de luni bune ordonanţe, dar fără să facă nimic. PreşedinPSD a spus că decizia legată de ministrul Justiţiei stă la mâna premierului.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilinţă. În ceea ce priveşte codurile, parlamaentul să îşi urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Gvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite”.

Acesta a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiţiei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici