Dăncilă, despre noile propuneri de miniştri: Îl voi suna pe Iohannis. Sper să lase jocul politic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îl va suna pe şeful statului Klaus Iohannis pentru a îl informa despre noile propuneri la ministere, precizând că speră ca preşedintele să lase deoparte campania sau jocul politic.

218 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre noile propuneri de miniştri: Îl voi suna pe Iohannis. Sper să lase jocul politic

Dăncilă, despre noile propuneri de miniştri: Îl voi suna pe Iohannis. Sper să lase jocul politic

„Eu aş vrea ca deciziile domnului preşedinte să ţină de legalitate şi nu de oportunitate. O să sun la domnul preşedinte şi spre să lase la o parte campania electorală sau jocul politic”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Şeful Executivului a anunţat şi deciziile Comitetului Executiv pentru propunerile în Guvern: Vicepremier- Titus Corlăţean Ministerul Justiţiei- Ana Birchall Ministerul Fondurilor Europene- deputatul PSD Braşov, Roxana Mînzatu Ministerul Românilor de Pretutindeni - Natalia Intotero.

Şeful statului a respins nominalizările anterioare la cele trei portofolii.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis pe 17 aprilie preşedintelui Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaţilor, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaţilor, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Nominalizara lui Titus Corlăţean vine în contextul în care Viorel Ştefan ar urma de la 1 iulie să fie membru al Curţii de Conturi a UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici