Dăncilă, discuţii despre securitatea Orientului Mijlociu cu ministrul de externe al Emiratelor Arabe

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi o întrevedere cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, în cadrul căreia au discutat despre perspectivele relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şi securitatea Orientului Mijlociu, anunţă Guvernul.

103 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, discuţii despre securitatea Orientului Mijlociu cu ministrul de externe al Emiratelor Arabe

Dăncilă, discuţii despre securitatea Orientului Mijlociu cu ministrul de externe al Emiratelor Arabe

„În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor relaţiilor economice şi comerciale bilaterale. Astfel, discuţiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea şi consolidarea cooperării bilaterale în ansamblul acesteia, în cadrul oferit de "Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite”, precizează Guvernul, într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă s-a declarat mulţumită de parcursul ascendent al relaţiei bilaterale şi a evidenţiat necesitatea menţinerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt.

„Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia faţă de parcursul ascendent al relaţiei bilaterale, context în care a evidenţiat necesitatea menţinerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt. De asemenea, a subliniat importanţa continuării demersurilor pentru identificarea de noi oportunităţi concrete de amplificare a raporturilor de cooperare în domenii de interes comun, cu accent pe cel al investiţiilor”, potrivit sursei citate.

Sursa menţionată mai precizează că în cadrul întrevederii a avut loc şi un schimb de opinii asupra evoluţiilor regionale şi internaţionale recente, iar accentul a căzut pe situaţia politică şi de securitate în Orientul Mijlociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici