Dăncilă: Guvernul va continua să se implice în combaterea antisemitismului

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că Guvernul va continua să se implice în demersurile privind combaterea antisemitismului. Premierul le-a propus oficialilor europeni să se gândească la instrumente pentru combaterea discursului bazat pe ură şi a ştirilor false.

129 afișări
Imaginea articolului Dăncilă: Guvernul va continua să se implice în combaterea antisemitismului

Dăncilă: Guvernul va continua să se implice în combaterea antisemitismului

„Vă asigur că implicarea Guvernului României pe acest subiect va continua. Ne dorim ca eforturile României în domeniul educaţiei, cercetării şi memoriei Holocaustului şi combaterii antisemitismului să constituie un punct de referinţă pentru toate statele din regiune, dar şi în plan internaţional. Ne dorim ca proiectele ambiţioase ale României din acest domeniu să fie continuate şi concretizate. Dacă România a reuşit să contribuie la adoptarea unei definiţii de lucru a antisemitismului, cred că ne putem gândi tot împreună la crearea unor instrumente pentru combaterea discursului bazat pe ură şi a ştirilor false”, a afirmat Viorica Dăncilă, la conferinţa ”Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea şi lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului de ură”.

Şeful Executivului a susţinut că această conferinţă reprezintă al treilea eveniment al Preşedinţiei României la Consiliul UE în care se abordează tema combaterii antisemitismului.

”Conferinţa internaţională Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea şi lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului de ură, pe care am plăcerea de a o deschide astăzi este cel de-al treilea eveniment al Preşedinţiei Române la Consiliul UE care abordează tema antisemitismului, xenofobiei şi tuturor formelor de intoleranţă. Preşedinţia Română a Consiliului UE a fost strâns legată de valorile fundamentale europene de coeziune, inclusiv în sensul acceptării şi promovării acestor valori în cadrul unei Uniuni în permanentă schimbare”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a amintit că Preşedinţia Română a Consiliului UE are ca obiectiv principal promovarea combaterii rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură.

„Am abordat teme precum migraţia, integrarea, incluziunea, chiar şi pe fundalul unei campanii electorale marcate de mesaje multiple care au variat de la cele proeuropene până la cele de tip populist. În privinţa valorilor fundamentale la care ne-am referit, democraţia, libertatea, drepturile omului şi respectarea identităţii umane, Preşedinţia Română a Consiliului UE şi-a fixat ca obiectiv principal promovarea combaterii eficiente, a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură. Evenimentul de astăzi readuce în atenţie preocupări majore incluse atât pe agenda instituţiilor europene, cât şi la nivel internaţional. Aş aminti importanţa creşterii coordonării de către statele membre ale UE, precum şi a luării unei decizii privind desemnarea unui coordonator la nivel european pe probleme legate de antisemitism. Sunt aspecte atât mai importante cu cât ne regăsim în perioada de modelare a arhitecturii viitoarei Comisii Europene”, a mai spus Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici