Dăncilă îi răspunde optimisului lui Iohannis: E periculos că tocmai preşedintele este cel care cere efectiv ca acest guvern să cadă

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că „e periculos” că tocmai Klaus Iohannis, care ar trebui să fie preşedintele tuturor, este cel care cere demiterea Guvernului. Şeful Executivului şi-a exprimat convingerea că moţiunea de cenzură care va fi votată joi nu va trece.

1299 afișări
Imaginea articolului Dăncilă îi răspunde optimisului lui Iohannis: E periculos că tocmai preşedintele este cel care cere efectiv ca acest guvern să cadă

Dăncilă: E periculos că tocmai preşedintele este cel care cere efectiv ca acest guvern să cadă

„ Ce este periculos este faptul că preşedintele României care trebuie să fie preşedintele tuturor este cel care cere efectiv ca acest guvern să cadă. Este tocmai ceea ce nu trebuie să facă un preşedinte. Cred că trebuie să ieşim din această logică a campaniei electorale şi să ne îndeplinim fiecare obligaţiile constituţionale. Sunt destui colegi, deputaţi, destui şi de la alte partide politice care îşi dau seama că stabilitatea în România şi modul în care ne raportăm la această moţiune”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Vaslui.

Premierul a adăugat că moţiunea de cenzură nu va trece.

Joi va fi moţiunea. Aşa cum am spus, moţiunea nu va trece. Sunt destul de mulţi oameni responsabili care văd că nu există de fapt o alternativă, decât dorinţa de a dărâma guvernul şi nu a pune nimic în loc. În momentul în care vii cu o moţiune de cenzură trebuie să vii şi cu o alternativă pentru oameni, cu un program de guvernare, cu o formulă guvernamentală, dacă într-adevăr vrei să dai dovadă de seriozitate şi să creezi un val de credibilitate. Vedem doar dorinţa de a da guvernul jos”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă a primit un răspuns din partea lui Klaus Iohannis referitor la propunerile de miniştri interimari, Viorica Dăncilă a spus că încă nu a primit, dar aşteaptă ca Iohannis să respecte Constituţia.

„Nu am primit niciun răspuns. Nu cred că este important ce răspuns primesc eu ca şi prim-ministru, important este să respecte Constituţia României. Toţi trebuie să respectăm Constituţia, de la primul la ultimul cetăţean. Eu nu îi cer decât să respecte Constituţia”, a adăugat Dăncilă.

Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Iaşi, că îşi doreşte mult să treacă moţiunea de cenzură, însă greul vine abia după demiterea actualului Guvern, deoarece va veni în locul lui un Guvern de tranziţie, care va trebui să organizeze alegerile prezidenţiale şi să construiască bugetul pentru 2020.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi, în plenul Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici